Grk spasio goste

Kompletna dvorana se drži za glavu zbog onoga što je napravio košarkaš Fenerbahčea

Edmir Škorić

U spektakularnoj utakmici 18. kola turske košarkaške Superlige, Fenerbahče je kao gost savladao Bahcesehir sa 110:105 i to nakon produžetaka.

Velika borba viđena je od starta meča, sa nekoliko preokreta. Fener je imao +9 u prvoj četvrtini, a istu je na kraju dobio sa 21:19.

Tokom druge četvrtine dominirali su gosti, koji su otišli na maksimalnih +18 (44:26), a na poluvremenu je bilo 49:33.

U trećoj dionici se domaći košarkaši vraćaju, prilaze na samo pet poena zaostatka, a u četvrtoj se primiču na tek pola koša zaostatka.

Potom su prešli u vodstvo, uslijedila je rezultatska klackalica u finišu, da bi Bahcesehir stigao do 96:93 na 1,9 sekundi do kraja. Fener nije imao time-out, morao je hitno reagovati, a onda se desilo jedno malo čudo.

Lopta je otišla u ruke Papagiannisa koji je gotovo preko cijelog terena bacio loptu i ona je prošla kroz obruč za 96:96. Domaći košarkaši su se hvatali za glavu, nisu mogli da vjeruju šta se desilo.

Na krilima tih poena i nestvarne trice Grka, Fener je u produžetku slavio sa 110:105. Mahmutoglu je ubacio 21 poen u pobjedi Fenera, Dorsey 17, Motley 16, a Papagiannis 15 uz ove nestvarne poene za produžetak.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

U poraženom timu Francuz Bouteille je ubacio 23, koliko i Amerikanac Cavanaugh, Kanađanin Scrubb ubacio je 15, a Arna 12 poena.

Fener je lider u Turskoj sa 15 pobjeda i tri poraza nakon 18 kola, dok drugoplasirani Anadolu Efes ima omjer 15-2, a Bešiktaš 14-4.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.