Partizan u Istanbulu vodio 17 razlike, pa doživio katastrofu

Euroliga

Partizan u Istanbulu vodio 17 razlike, pa doživio katastrofu

E. Škorić

Košarkaši Partizana gostovali su Feenrbahčeu u 20. kolu Eurolige. Sjajno su počeli, ali užasno završili meč. Poraženi su rezultatom 91:76.

Dva puta je u Istanbulu Partizan slavio protiv bivšeg tima Željka Obradovića, ukupno tri puta u nizu, ali Fener je večeras toj seriji crno-bijelih stao u kraj. Imao je priliku tim iz Beograda da se izjednači s turskim velikanom, no nije uspio pa je Fener sada na 12-8, a Partizan na 10-10.

Dosta dobar početak gostiju, koji su uz tri trice Cabocla došli do dvocifrene prednosti (26:16), a na kraju prve dionice vodili su 31:19.

Na otvaranju druge četvrtine Partizan je vodio maksimalnih 17 razlike, ali je do odlaska na veliki odmor Fener smanjio na samo četiri poena - 43:48.

Smanjivao je domaći sastav zaostatak, potom izjednačio na 55:55 sredinom 3/4, a onda krajem iste prešao u vodstvo. U zadnju četvrtinu Fener ulazi sa prednošću 68:64.

Slijedi serija u zadnjoj četvrtini, odlazi Fener i na nevjerovatnih +19, kada je postalo jasno da za Beograđane više nema spasa. Novi poraz je bio neminovan.

Dorsey je sa 24 poena bio najefikasniji u pobjedi Fenera, Gudurić 15, a Sestina 14 poena. Kevin Punter na drugoj strani 18 poena, Nunally 14, Caboclo i Smith po 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Već za tri dana Partizan će ugostiti Maccabi Tel Aviv i bit će to još jedan težak izazov za crno-bijele, koji će potom 15. januara gostovati u Zagrebu kod Cibone u ABA ligi, pa 19. januara idu u Atinu kod Panathinaikosa.

Što se turskog tima tiče, već za dva dana dočekuje Bayern u novom euroligaškom okršaju, pa ima meč prvenstva sa Bodrumom 14. januara, a 19. u Kaunasu gostuje Žalgirisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi