Tarik Biberović odigrao partiju života u dresu Fenerbahčea - Protivnik nije znao šta ga je snašlo

Razbio je protivnika

Tarik Biberović odigrao partiju života u dresu Fenerbahčea - Protivnik nije znao šta ga je snašlo

Midhat Šljivak

Bh. košarkaš s turskim pasošem Tarik Biberović odigrao je večeras najbolju partiju karijere. On je odveo Fenerbahče do pobjede u ligaškom meču protiv Darussafake rezultatom 98:56.

Fenerbahče je lagano došao do pobjede u 13. kolu turske Super lige na gostovanju kod Darussafake. Bilo je 98:56 za Fenerbahče uz fantastičnu partiju nekadašnjeg mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine Tarika Biberovića.

Biberović je zasuo koš protivnika u ovom meču. Doslovno ih uništio i za nešto više od 27 minuta na parketu ubacio je 29 poena, imao je sedam skokova i dvije asistencije.

Slušala je ruka 22-godišnjeg krilnog košarkaša. Pogodio je 10 od 13 šuteva, za dva je pogodio šest puta iz sedam pokušaja, a ubacio je i četiri trojke iz šest pokušaja.

Ovo je najbolja partija karijere mladog košarkaša u dresu Fenerbahčea gdje u prošlosti nije dobijao previše šanse za igru, a vidjet ćemo kakva će situacija biti dolaskom Šarunasa Jasikeviciusa na klupu istanbulskog kluba.

Oglasi

Fener je bez problema ovu utakmicu slomio već u uvodnoj dionici kada je stvorio 15 poena prednosti (29:14), na poluvremenu je već bilo sve završeno 51:29, da bi u nastavku prednost dodatno narasla za konačnih plus 42.

Fenerbahče je na trećem mjestu turskog prvenstva s omjerom od 10 pobjeda i tri poraza, identičan učinak ima Pinar Karsiyaka, a ispred je Anadolu Efes s omjerom 11-2.

Biberović je ranije znao da odigra vrhunske utakmice, imao je nekoliko eksplozija i u Euroligi, ali i u prvenstvu, no ovo mu je definitivno najbolji meč u dresu Fenera.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Tarik je bio član omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine. Odlaskom u Fenerbahče uzeo je tursko državljanstvo, ali za sada nije nastupao za selekciju ove zemlje.

Dosta se priča da bi on ponovo mogao obući dres naše selekcije i vidjet ćemo hoće li do toga doći. Definitivno bi bio veliki pojačanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi