Foto: FK Željezničar

Plavi u četvrtak igraju prijateljski meč

Charles potpisao za Željezničar, Mulalić se pozdravio sa saigračima, na treningu i novo pojačanje

Samir Mlaćo

Čuvara mreže rođenog u Bužimu Ajdina Mulalića nećemo u nastavku sezone gledati u dresu FK Željezničar.

Mulalić se kako saznajemo jutros pozdravio sa saigračima i tako potvrdio odlazak, a prema svemu sudeći karijeru će nastaviti u Sloveniji. Prema neslužbenim informacijama, Mulalić će na posudbu u Sloveniju, a zatim se na kraju sezone vratiti na Grbavicu.

Na Grbavici nije mnogo branio, tek je šansu dobio u Evropi, te jednom u Kupu, a u prvenstvu nije branio. Prva opcija bio je Vedad Muftić, a sada se otvara prostor za pojačanje na golmanskoj poziciji.

To će navodno biti Filip Dujmović, nekadašnji omladinac Željezničara. On je posljednji angažman imao u Rumuniji, a branio je i u Srbiji. Plavi su navodno sve dogovorili sa Dujmovićem, no sve bi uskoro trebalo da bude potvrđeno.

Muftić i Dujmović će se boriti za 'jedinicu', a tu je i mladi Adel Duškaj koji brani i za juniorsku selekciju. Duškaj je budućnost kluba i prema viđenom radi se o velikom potencijalu na kojeg svakako treba obratiti pažnju.

Na današnjem treningu Željezničara pojavio se i nekadašnji član italijanske Rome Bakary Jaiteh. On je povremeni reprezentativac Gambije, a posljednji angažman imao je u Luksemburgu.

Bio je omladinac slavne Rome, no nije stigao do prvog tima.

Sada se priključio Plavima i biće zanimljivo vidjeti da li će potpisati ugovor i krenuti sa ekipom u Međugorje krajem ove sedmice.

Željezničar je potvrdio da će odigrati i jedan prijateljski meč, a rival će biti Romanija. Za Romaniju je ove zime potpisao bivši kapiten Željezničara i ljubimac navijača Aleksandar Kosorić.

Plavi su obavili jutarnji trening, a ponovo će na teren u 17:00 sati kada je na rasporedu drugi današnji trening. Sutra su prema planu također dva treninga, a u četvrtak pripremna utakmica sa Romanijom. Susret će se odigrati od 13:00 sati na pomoćnom terenu sa umjetnom travom", stoji u objavi.

Također, sa Grbavice su potvrdili da na posudbu stiže Bismark Charles koji je posljednji angažman imao u Bugarskoj.

"Bismark Charles rođen je 26. maja 2001. godine u Berekumu, u Gani. Prošao je omladinske selekcije Chelsea iz Berekuma, a potom je sa 18 godina prešao u ekipu Vushttria sa Kosova. Nakon dobre polusezone prelazi u kosovsku Trepcu, a potom slijedi transfer u CSKA Sofiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Član CSKA je od februara 2021. godine, a jednu polusezonu je igrao na posudbi u bugarskom Pirinu. U dresu CSKA je osvojio Kup Bugarske, a jedini gol u finalu vrijedan trofeja djelo je Bismarka. Šef struke, Bruno Akrapović, upoznat je sa igračkim kvalitetama Bismarka s kojim je sarađivao u CSKA", naveli su iz FK Željezničar.

Charles se u posljednje vrijeme nije naigrao, imao je i problema sa povredama, a da li će uspjeti na Grbavici ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.