Aleksandar Kosorić nije završio karijeru - Danas je potpisao novi ugovor
Aleksandar Kosorić ostatak sezone provest će u Romaniji.

Igrat će za Romaniju

Aleksandar Kosorić nije završio karijeru - Danas je potpisao novi ugovor · Zvanično

E. Ganibegović

Sjajni defanzivac Aleksandar Kosorić na kraju jesenjeg dijela sezone oprostio se od FK Željezničar, te je bilo diskutalbilno da li će nastaviti karijeru, no odgovor je da. Karijeru će nastaviti u nižem rangu takmičenja. 

FK Romanija s Pala danas je zvanično potvrdio kako je Aleksandar Kosorić potpisao za ovaj klub. 

Iz ovog kluba istakli su kako nema sumnje da će svojim iskustvom i kvalitetom Kosorić predstavljati pojačanje pred nastavak sezone u Prvoj ligi manjeg bh. entiteta, te da je Romaniji falio upravo ovakav kalibar igrača.

"Vjerujemo da smo obradovali sve ljubitelje fudbala i vjerne navijače, a naša uprava i dalje radi na pronalasku i dovođenju kvalitetnih pojačanja, kao i na što boljoj pripremi ekipe za proljetni dio sezone", napisali su iz FK Romanija.

[facebook]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid035SFdqBvPdgYmREPJQDEGDi5zEMN8FgRnhs4M2QmYe6Zs2bx734Zm8SSA4Qr47bbwl&id=100071703385462[/facebook]

Aleksandar Kosorić karijeru je počeoa 2009. godine u sarajevskoj Slaviji. Zatim je igrao za Partizan, Rad i Radnički 1923 u Srbiji prije odlaska u irački Erbil 2013. godine.

Oglasi

Godinu dana kasnije vraća se u Srbiju i to u niški radnički, da bi dres Željezničara nosio od 2014. do 2017. godine. Igrao je nakon toga za Spartaks u Latviji i Balzan na Malti, prije povratka u Željezničar 2020. godine.

Za FK Željezničar je Kosorić nastupio 188 puta i postigao četiri pogotka uz šest asistencija.

Posljednju utakmicu za FK Željezničar igrao je protiv GOŠK-a u Gabeli u 18. kolu Premijer lige. Ne iznenađuje potpis za Romaniju jer je u nezvaničnom razgovoru za SportSport.ba istakao da bi volio pomoći ovom klubu, samo je bilo pitanje na koji način. 

Svakako treba spomenuti i da je upisao jedan nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Bilo je to 7. juna 2016. godine u utakmici protiv Japana kada smo pobjedom osvojili Kirin kup na čelu sa selektorom Mehmedom Baždarevićem. 

Tužan se oprostio od FK Željezničar

Aleksandar Kosorić nakon pomenute utakmice protiv GOŠK-a govorio je za SportSport.ba. Jasno, bio je tužan zbog poraza. 

"Ne znam šta da Vam kažem, teški uslovi, zaslužili smo barem jedan bod, ali šta je tu je, život se mora nastaviti", rekao je vidno razočarani Kosorić i dodao:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Nije mi drago što sam završio na ovaj način. Ovi navijači i igrači zasužuju bolje, Željo će izaći iz ove krize."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Stepenica vise u karijeri. Cestitke za transfer.
4 0
Hanibal
Ruku na srce, bio je godinama ponajbolji igrac odbrane u cijeloj BiH ligi.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti