Plavi nisu završili prelazni rok: Uskoro stižu nova pojačanja, šta će biti sa Mulalićem?
Željezničar se sprema za Zrinjski

Uskoro novi odlazak u Međugorje

Plavi nisu završili prelazni rok: Uskoro stižu nova pojačanja, šta će biti sa Mulalićem?

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara nastavili su sa pripremama za drugi dio sezone Premijer lige. Plavi su se vratili iz Međugorja i treniraju na pomoćnom terenu Grbavice, a novi odlazak u Međugorje planiran je u petak 02.02.

Još uvijek je dosta nepoznanica kada je u pitanju igrački kadar, a kako je SportSport.ba i najavio, Grbavicu će napustiti Dražen Dubačkić, Hamza Gasal i Nikola Turanjanin.

On su već 'bivši', no s obzirom da imaju važeće ugovore, sa klubom moraju postići dogovore oko raskida saradnje. Nogometaši su svakako u ovom slučaju u prednosti jer klub mora ispuniti svoje obaveze prema ugovoru.

Nije poznato gdje će se skrasiti navedena trojica nogometaša, a čini se da bi Grbavicu mogao napustiti i čuvar mreže Ajdin Mulalić koji i nije dobio šansu pored Vedada Muftića.

Muftić je bio prvi izbor stručnog štaba, a prema nezvaničnim informacijama Mulalić je zatražio odlazak na posudbu u Sloveniju, a zatim povratak na Grbavicu. Na Grbavici su imali nešto drugačiji plan vezano za njegov status, pa je 29-godišnjak još uvijek na Grbavici. Spominje se da su Plavi već završili dolazak Filipa Dujmovića koji je bio član Željezničara u omladinskim selekcijama, no sada je sve pod znakom pitanja.

Oglasi

Kontaktirali smo i samog Dujmovića, no on nije odgovorio na naše poruke. Dujmović je posljednji angažman imao u FC Dinamo iz Rumunije, no nije dobio šansu.

Prethodno je bio i u Radničkom iz Niša, te Spartaku, ali i turskoj Adani. Bez kluba je, a da li će se skrasiti na Grbavici ostaje da se vidi.

Plavi se nadaju i novim pojačanjima, ali i povratku Abdulmalika Al Jabera koji se nalazi na pripremama sa U-23 reprezentacijom Saudijske Arabije. Saudijac će se lako uklopiti jer je prošao pripreme sa selekcijom svoje zemlje, a kada se vraća, nije poznato.

Stiže i reprezentativac Gambije?

Novo ime prema nezvaničnim informacijama mogao bi uskoro postati 24-godišnji Bakary Jaiteh.

Sa 17 godina Jaiteh je debitovao za reprezentaciju Gambije, ali kasnije upisao samo tri nastupa. Posljednji angažman imao je u FC Wiltz iz Luksemburga, a nastupao je i za rumunski Panduri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedno vrijeme proveo je kao omladinac italijanske Rome, no ne može se pohvaliti velikom minutažom u klubovima u kojima je bio.

Podsjetimo, Željezničar drugi dio sezone otvara susretom sa HŠK Zrinjski na Grbavici 17. ili 18. 02.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Zeljkan nema bodova prva 4 kola nastavka. Zrinjski Sarajevo Zvijezda09 i Siroki 17:1 gol razlika
2 2
BosanskaSvedska
Opet u medzugorje,da se ona guzara pojavi makar jednom!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi