Stipe Radić napušta Plemiće

U septembru stigao u Zrinjski, odigrao jesen iz snova i sada pravi transfer u Dansku!

Endin Čaušević

Pred početak drugog dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u redovima aktuelnog prvaka naše zemlje HŠK Zrinjski ovih dana je itekako prometno. Na izlaznim vratima nalazi se i mladi defanzivac Stipe Radić koji će karijeru nastaviti van granica BiH.

Radić je u Zrinjski stigao u septembru prošle godine kao slobodan igrač nakon što je napustio Fortunu Sittard.

Ovaj 23-godišnji štoper pokazao se kao pun pogodak i odigrao je 21 meč za Zrinjski u prvom dijelu sezone, te je malo ko očekivao da bi samo pet mjeseci kasnije Radić mogao spakovati kofere i napustiti Mostar.

Međutim, na adresu mostarskog kluba stigla je ponuda koju Radić nije mogao odbiti i već sada je jasno da će mladi hrvatski štoper karijeru nastaviti u Danskoj.

Radić će potpisati za danski Viborg ugovor do ljeta 2027. godine, a uskoro bi sve trebalo biti ozvaničeno i Zrinjski bi trebao dobiti obeštećenje za Radića koji je već otišao put Danske na ljekarske preglede.

Iako je u Zrinjskom proveo tek pet mjeseci u nekoliko mečeva je briljirao što je privuklo interes klubova iz inostranstva, te je Radić dobre igre u prvaku BiH ekspresno iskoristio i napravio odličan transfer.

Inače, ovaj 23-godišnjak ponikao je u Hajduku, a klub iz Splita napustio je početkom 2021. godine kada je otišao u belgijski Beerschot. Nakon epizode u nizozemskoj Fortuni stigao je u Zrinjski i ispostavilo se da je napravio odličan potez.

Odlazak Radića za bh. klub će sigurno biti veliki udarac, no Zrinjski je već reagovao i čini se našao rješenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako smo već ranije objavili pred potpisom za Zrinjski nalazi se nekadašnji bh. reprezentativac Toni Šunjić koji je nedavno napustio Kinu i očito je odlučio da se vrati u Bosnu i Hercegovinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.