Zrinjski saopštio veliku vijest i zadao glavobolju svim ofanzivcima u Premijer ligi!

Velika pojačanja za Plemiće

Zrinjski saopštio veliku vijest i zadao glavobolju svim ofanzivcima u Premijer ligi!

A. Čaušević

Zrinjski će na proljeće imati cilj da odbrani titulu prvaka BiH što neće biti uopšte lako s obzirom na bodovni zaostatak za Borcem. Ipak, u mostarskom klubu su puni optimizma i vjeruju da mogu po treći put u niz dignuti šampionski pehar.

Kao i većina premijerligaša Zrinjski je u punom zamahu za start nastavka prvenstva. Plemići se pripremaju u svojoj tradicionalnoj bazi, Međugorju.

Danas je iz mostarskog kluba stigla vijest kojoj će sigurno neće obradovati niti jedan ofanziva koji nastupa u Premijer ligi BiH.

Naime, najbolji štoperski tandem prvenstva Slobodan Jakovljević i Hrvoje Barišić su se vratili punom trenažnom procesu što znači da će biti spremni za nastavak prvenstva.

Barišić je nakon kardiološkog zahvata bio van terena oko tri mjeseca, a sada je na pravom putu da zauzme mjesto u startnoj postavi.

Oglasi

Isto se odnosi i na Jakovljevića koji imao određenih problema sa povrodom, ali se očekuje da bue srepman za prvih 11 Željka Petrovića.

Dvojica iskusnih štopera su možda i najbolji defanzivni tandem u historiji lige zajedno sa odavno penzionisanim Harisom Alihodžićem i Edisom Mulalićem.

Slobodan Jakovljević
Slobodan Jakovljević HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: DF

Statistika

16 nastupa
15 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
3 golova

Upravo iz tog razloga s njima u ekipi Zrinjski je daleko snažniji i sigurniji na terenu pa će niti jednom timu u Premijer ligi neće biti lako zabiti gol Plemićima.

Inače, naredna provjera za Zrinjski je Adria Cup. Plemići će u Šibeniku u subotu odigrati dva meča u jednom danu. Razlika u odnosu na klasične susret je što će se mečevi protiv Šibenika i Austrije Klagenfut igrati dva puta po 30 minute.

Hrvoje Barišić
Hrvoje Barišić HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: DF

Statistika

13 nastupa
13 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do sada su upisane pobjede protiv Sesveta i Croatia Zmijavaca, a mečevi u Hrvatskoj će biti posljednji ispiti pred nastavak sezone i novu borbu za Duplu krunu.

Proljetni dio sezone Zrinjski otvara domaćom utakmicom u Kupu BiH protiv Slavije 10. februara. Sedama dana kasnije slijedi nastavak Premijer lige i gostovanje Željezničaru na Grbavici.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Evo ja prije kafetin popio
5 3
Drakula
Ja konto nesto ozbiljno
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi