Toni Šunjić donio odluku: Dogovoren je veliki povratak u Premijer ligu
U dresu reprezentacije BiH

Nekadašnji bh. reprezentativac prije par dana napustio Kinu

Toni Šunjić donio odluku: Dogovoren je veliki povratak u Premijer ligu

Samir Mlaćo

HŠK Zrinjski će uskoro dobiti novo veliko pojačanje.

HŠK Zrinjski će uskoro dobiti novo veliko pojačanje.

Naime, u Mostar stiže nekadašnji bh. reprezentativac Toni Šunjić. Dogovor je skoro postignut i očekuje se zvanična potvrda. Plemići će tako dobiti veliko pojačanje u zadnjoj liniji i krenuti ka odbrani naslov prvaka.

Trenutno zaostaju sedam bodova sa FK Borac, te nas očekuje itekako zanimljiv drugi dio sezone.

Šunjić je posljednji angažman imao u Kini, a prije par dana je potvrdio rastanak nakon tri godine.

Šunjić je u Kinu otišao u septembru 2022. godine kada je napustio moskovski Dinamo, te je potpisao za BJ Gouan.

Oglasi

Međutim, za Gouan skoro da nije igrao jer je otišao prvo na posudbu u Henan, a zatim ga je ovaj klub otkupio za skoro tri miliona eura. Ipak, uslijedio je rastanak poslije kojeg se javio na društvenim mrežama.

"Nakon tri i po nevjerovatne godine došlo je vrijeme za rastanak. Želim da se iskreno zahvalim za sve divne momente koje smo dijelili u ovom periodu moje karijere. Hvala na podršci, a posebno tokom izazovnog vremena u pandemiji koronavirusa, to meni mnogo znači", poručio je Šunjić i dodao.

"U životu planovi dobiju neočekivane preokrete. Razgovarao sam s čelnicima kluba i zajedno smo odlučili da potpišem sporazumni raskid saradnje. Uvijek sam davao sve od sebe na utakmicama i treninzima za ovaj klub".

"Hvala svima što su bili dio veoma važnog mog putovanja ovdje. Želim vam svima sve najbolje i mnogo uspjeha u narednoj sezoni".

Sada se očekuje da bude predstavljen u Mostaru, što će sigurno izazvati dodatnu euforiju među navijače Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ovaj rođeni Mostarac u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao je 41 utakmicu i postigao je jedan pogodak.

Ponikao je u Zrinjskom, a pored Kine u Evropi je igrao za Kortrijk, Zoryju, Kuban Krasnodar, Stuttgart, Palermo i moskovski Dinamo.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Mega pojačanje. Dobro došao kući Šunka!
2 0
Frane
Kakva smo mi sila rog te mazo. HŠKZ
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi