Zinchenko i White u centru pažnje

Fizički obračun i žestoka svađa igrača Arsenala, Arteta utrčao na teren i održao im lekciju

Endin Čaušević

Arsenal je sinoć na gostovanju u meču 22. kola Premiershipa pobijedio Nottingham Forest sa 2:1, no meč je obilježila velika svađa igrača londonskog kluba na kraju utakmice zbog čega je morao reagovati i Mikel Arteta.

Gosti iz Londona uspjeli su da dođu do važna tri boda na gostovanju kod Foresta i vrate se ponovo u borbu za titulu prvaka Engleske.

Arsenal je do vodstva došao u 65. minuti kada je Gabriel Jesus zabio majstorski pogodak iz skoro nemoguće situacije, dok je samo sedam minuta kasnije Bukayo Saka pogodio za 2:0.

No, Nottingham je uspio u finišu da napravi dramu golom Awoniyija za 1:2, te su domaći u sudijskoj nadoknadi krenuli svim silama u napad po izjednačenje.

Imao je Nottingham Forest svoje prilike, ali je Arsenal nekako uspio da se odbrani i na kraju dođe do pobjede.

Međutim, navijači londonskog kluba bili su u šoku kada su vidjeli da se na kraju utakmice njihovi igrači žestoko svađaju, a zbog svega je i Mikel Arteta morao da utrči na teren kako bi smirio situaciju.

U centru pažnje bio je Oleksandr Zinchenko koji je bio ljut na Bena Whitea zbog nekoliko loših poteza u finišu i to mu je jasno rekao, ali ni Englez nije ostao dužan Ukrajincu.

Whiteu je zasmetalo što ga Zinchenko kritikuje pred svima zbog čega je između njih dvojice došlo do žestoke rasprave, a ubrzo su pritrčali ostali igrači Arsenala kako bi ih smirili.

Nakon toga na terenu se pojavio i Arteta koji je otišao do Zinchenka jer mu nije bilo jasno šta se dešava i zbog čega se njegovi igrači svađaju. Španac je morao reagovati kako bi smirio situaciju i kako ne bi sve dodatno eskaliralo.

Na kraju je sve ostalo na gurkanju i verbalnoj raspravi, te je Arteta nakon utakmice izjavio zbog čega je došlo do svađe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisu bili sretni što smo primili taj gol. Nekada nakon utakmice ste emotivni i borbeno nastrojeni, ali volim što igrači nekada tako reaguju i pokazuju koliko im je stalo do ovog kluba", rekao je Arteta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.