Gabriel Jesus iz nemoguće situacije zabio gol, niko na stadionu ne može objasniti šta se desilo

Pa kuda je lopta prošla?

Gabriel Jesus iz nemoguće situacije zabio gol, niko na stadionu ne može objasniti šta se desilo

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala sinoć su u gostima pobijedili Nottingham Forest sa 2:1 u okviru 22. kola engleskog Premiershipa, a utakmicu na City Groundu obilježio je nevjerovatan pogodak Gabriela Jesusa.

Topnici su uspjeli da dođu do važna tri boda koja ih ostavljaju u igri za prvaka Engleske. Arsenal je protiv Foresta uspio da slavi sa 2:1, a sve golove vidjeli smo u drugom poluvremenu.

Detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se u 65. minuti kada je Arsenal stigao do prednosti, a u centru pažnje našao se Gabriel Jesus.

Brazilac je dobio loptu od Zinchenka i našao se u kaznenom prostoru domaćeg tima, ali je bio u mrtvom uglu i niko na stadionu nije ni slutio da će lopta na kraju da završi u mreži Nottingham Foresta.

Međutim, napadač Arsenala je iz skoro nemoguće pozicije uspio da zabije gol za Arsenal, te nikome nije jasno kuda je Gabriel Jesus uspio da provuče ovu loptu.

Oglasi

Nevjerovatan pogodak napadača londonskog kluba iz mrtvog ugla možete POGLEDATI OVDJE.

Arsenal je pitanje pobjednika u ovom meču riješio samo sedam minuta kasnije. Gabriel Jesus je ovaj put bio u ulozi asistennta, a mrežu domaće ekipe trese Bukayo Saka, te je na semaforu bilo 0:2.

Nottingham je uspio u samom finišu da zakomplikuje stvari gostima. Awoniyi je u 89. minuti smanjio rezultat na 1:2, te su u sudijskoj nadoknadi domaći pokušali da dođu do boda, ali se to nije desilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je s ovom pobjedom došao na drugo mjesto Premiershipa sa 46 bodova i ima dva boda manje, ali i utakmicu više od lidera Liverpoola. Treći je Manchester City sa 43 boda i čak dva meča manje u odnosu na Arsenal.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi