Posao bi trebao biti završen vrlo brzo

Još jedan odlazak iz Zrinjskog: Nakon Danske, Plemići prodaju i u Grčku · Saznajemo

Admin Čaušević

I dok se čeka potvrda povratka Tonija Šunjića u Zrinjskom su na pravom putu da realizuju još jedan izlazni transfer. Stipe Radić je otišao u Dansku, a dok bi Dario Čanađija trebao put Grčke.

Kako SportSport saznaje Čanađija je veoma blizu transfer u Grčku. Ponuda na adresu Zrinjskog je stigla i posao bi trebao biti završen vrlo brzo.

Naredna stanica u karijeri za 29-godišnjeg hrvatskog veznjaka će prema svemu sudeći biti grčka superliga i ekipa Kifisije koju na proljeće čeka borba za opstanak.

Čanađija će u novom klubu zateći nekoliko fudbalera za našeg govornog područja pa ne bi trebao imati problema sa adapticijom u novoj sredini.

Tako za fenjeraša grčkog prvenstva nastupa Ivan Milićević koji je jedno vrijeme bio člna Željezničara, dok su tu i bivši igrači Crvene zvezde i Partizana, Marko Gobeljić i Ignjen Ožegović.

Kifisa je pokazala interes za Čanađiju, poslala je ponudu na adresu mostarskog kluba i još je preostalo sačekati da posao bude ozvaničen.

Iskusni fudbaler je u Mostar stigao pred početak sezone iz Šibenika. Uglavnom je igrao u startnoj postavi uz čak 31 nastup u svim takmičenjima.

Dario Čanađija HŠK Zrinjski Pozicija: MF

Statistika

17 nastupa
10 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

S ozbirom da je imao važeći ugovor s Plemićima, aktuelni prvak BiH će inkasirati određeni iznos baš kao i za Radića koji je otišao u Viborg.

Ranije je Željko Petrović kazao da je ekipa Zrinjskog kompletirana kada su u pitanju dolasci, ali se u međuvremenu ukazala prilika koja se ne odbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Riječ je o povratku Tonija Šunjića. Sa bivšim reprezentativcem BiH je sve dogovoreno te će iskusni štoper ponovo zadužiti dres s lentom baš kao i na početku svoje karijere.

Inače, Zrinjski predstojećeg vikenda u Šibeniku čeka nastup na Adria kupu. Rivali će biti upravo Šibenik te Austrija iz Klagenfurta. Oba meča će se igrati isti dan, a poluvremena će trajati po 30 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.