U septembru stigao u Zrinjski, odigrao jesen iz snova i sada pravi transfer u Dansku!

Stipe Radić napušta Plemiće

U septembru stigao u Zrinjski, odigrao jesen iz snova i sada pravi transfer u Dansku!

Endin Čaušević

Pred početak drugog dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u redovima aktuelnog prvaka naše zemlje HŠK Zrinjski ovih dana je itekako prometno. Na izlaznim vratima nalazi se i mladi defanzivac Stipe Radić koji će karijeru nastaviti van granica BiH.

Radić je u Zrinjski stigao u septembru prošle godine kao slobodan igrač nakon što je napustio Fortunu Sittard.

Ovaj 23-godišnji štoper pokazao se kao pun pogodak i odigrao je 21 meč za Zrinjski u prvom dijelu sezone, te je malo ko očekivao da bi samo pet mjeseci kasnije Radić mogao spakovati kofere i napustiti Mostar.

Međutim, na adresu mostarskog kluba stigla je ponuda koju Radić nije mogao odbiti i već sada je jasno da će mladi hrvatski štoper karijeru nastaviti u Danskoj.

Radić će potpisati za danski Viborg ugovor do ljeta 2027. godine, a uskoro bi sve trebalo biti ozvaničeno i Zrinjski bi trebao dobiti obeštećenje za Radića koji je već otišao put Danske na ljekarske preglede.

Oglasi

Iako je u Zrinjskom proveo tek pet mjeseci u nekoliko mečeva je briljirao što je privuklo interes klubova iz inostranstva, te je Radić dobre igre u prvaku BiH ekspresno iskoristio i napravio odličan transfer.

Inače, ovaj 23-godišnjak ponikao je u Hajduku, a klub iz Splita napustio je početkom 2021. godine kada je otišao u belgijski Beerschot. Nakon epizode u nizozemskoj Fortuni stigao je u Zrinjski i ispostavilo se da je napravio odličan potez.

Odlazak Radića za bh. klub će sigurno biti veliki udarac, no Zrinjski je već reagovao i čini se našao rješenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako smo već ranije objavili pred potpisom za Zrinjski nalazi se nekadašnji bh. reprezentativac Toni Šunjić koji je nedavno napustio Kinu i očito je odlučio da se vrati u Bosnu i Hercegovinu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Ne se-ri-te Frane I Antone....Radiću svaka čast za odigranu jesen bio je odličan još uz to Zrinjski će na njemu i zaraditi a rijetki su takvi...samo naša sreća je što smo na tim pozicijama možda i najpokriveniji pa uz dobru zaradu ne osjetimo gubitak mladog i odličnog igrača....Radiću sretno u karijeri a vas dvojica ne serite i ne brojite krvna zrnca igračima koji vam je ku××××
5 2
Frane
Veliko pojačanje za Zrinjski, stoperu koji ne može igrati prema naprijed i koji je alibi stoper nije mjesto među plemićima.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi