Premier liga

Manchester City razbio Burnley na povratku Haalanda, Tottenham preokretom do bitne pobjede

Edmir Škorić

U srijedu navečer na programu su bile tri utakmice 22. kola engleske Premier lige, a dvije su već završene i to pobjedama Manchester Cityja i Tottenhama pred vlastitim navijačima.

Manchester City je ugostio Burnley i očitao mu fudbalsku lekciju te kao veliki favorit došao do bitne pobjede rezultatom 3:1. City se s 46 bodova izjednačio s Arsenalom i došao na dva boda od Liverpoola, ali ima jednu utakmicu manje od Redsa i čak dvije od Topnika.

Mada, treba reći da Liverpool ima 2:0 na poluvremenu protiv Chelseaja, tako da je moguće da će razlika između ovih timova i nakon ove večeri ostati pet bodova.

Julian Alvarez je obilježio prvo poluvrijeme. Argentinac je prvo u 16. minuti postigao vodeći gol, a potom u 22. povisio na 2:0 na asistenciju Kevina de Bruynea.

Na samom početku drugog dijela lijep gol Rodrija na ubačaj Phila Fodena i tada je već sve bilo gotovo. Utješni gol za goste postigao je Al Dakhail u 93. minuti. Konačno se vratio i Erling Haaland, koji je bio povrijeđen, a u igru je ušao u 71. minuti. 

Mnogo uzbudljivije bilo je u duelu Tottenhama i Brentforda, gdje je domaća ekipa gubila sa 0:1 na poluvremenu, pa došla do 3:2 pobjede na kraju.

Brentford je u 12. minuti prvi put poveo, ali taj gol je VAR poništio, uzalud se Rasmussen radovao. Tri minute kasnije Maupay je postigao gol za 0:1.

Već u 48. minuti Udogie donosi Spursima izjednačenje, a onda Johnson 30-ak minuta kasnije donosi preokret domaćinu. Richarlison je u 56. pogodio za 3:1, da bi Toney u 67. novim golom vratio neizvjesnost u duel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Tottenham je izdržao, došao do jako bitne pobjede i sada je sa 43 boda na četvrtom mjestu, dok Brentford ostaje 15. sa 22 boda i samo je četiri boda iznad opasne zone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.