Nerealne scene u Londonu: Maddison krenuo tući Maupaya na terenu jer mu je kopirao slavlje
Igraču Tottenhama zasmestalo slavlje

Nevjerovatno

Nerealne scene u Londonu: Maddison krenuo tući Maupaya na terenu jer mu je kopirao slavlje

M. Šljivak

Nevjerovatna scena dešavala se na terenu stadiona Tottenhama na meču s Brentfordom. James Maddison je i Neal Maupay umalo su se fizički sukobili zbog načina na koji je napadač gostiju proslavio pogodak.

Neal Maupay doveo je Brentford u vodstvo od 1:0 na gostovanju kod Tottenhama. Pobjegao je odbrani Spursa i postigao je pogodak za radost navijača svog tima.

Odlučio je potom Maupay isprovocirati domaćeg fudbalera Jamesa Maddisona. Iskopirao je njegovo slavlje 'bacanje strelica pikada', a u tome mu je pomogao Ivan Toney.

To je poprilično izrevoltiralo Jamesa Maddisona. Odlučio je odmah reagovati na terenu i reći u lice Maupayju sve što ima.

Oglasi

Došlo je do fizičkog kontakta i naguravanja. Sreća je da stvari nisu otišle predaleko, pa se nakon naguravanja i nekoliko psovki sve završilo veoma brzo.

Sigurno je da Maddison neće ostati dužan u ostatku meča. Čekat će svaki priliku da se osveti protivniku i vidjet ćemo kako će njihov sukob završiti.

OVDJE pogledajte ovu provokaciju Neala Maupaya i Ivana Toneyja.

Interesantno je svakako da sudija nije reagovao na ovaj sukob. Obojica su prošla bez opomene, ali je Maupay u finišu prvog dijela dobio žuti karton i u nastavku će morati biti veoma oprezan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

James Maddison večeras igra svoj 12. susret u Premiershipu ove sezone. Vraća se iz povrede, a ima ukupno tri pogotka i šest asistencija.

Neal Maupay je večeras stigao do četvrtog pogotka ove sezone. Ovo mu je 18. meč sezone, a uz četiri gola dodao je i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti