Fantastična asistencija Belgijanca

Fudbalski IQ mu je 1000, svijet nije bio spreman na ono što je De Bruyne sinoć izveo

Endin Čaušević

Manchester City sinoć je na Etihadu u meču 22. kola engleskog Premiershipa pobijedio Burnley sa 3:1, a utakmicu je obilježila nevjerovatna asistencija u režiji Kevina de Bruynea.

Građani su nastavili odličnu seriju u prvenstvu i došli su do četvrte uzastopne pobjede. Ekipa Pepa Guardiole pobijedila je Burnley sa 3:1, a sve je bilo riješeno već nakon 46 minuta utakmice.

Domaći su do prednosti stigli već u 16. minuti kada je Julian Alvarez pogodio mrežu Burnleyja na asistenciju Nunesa, a Argentinac je isto uradio i šest minuta kasnije golom za 2:0.

No, detalj iz 22. minute obilježio je ovu utakmicu i u prvom planu nije bio Alvarez već De Bruyne koji je pokazao kakav je majstor.

Belgijanac je upisao novu asistenciju i ponovo je uspio da oduševi fudbalski svijet, te pokaže kakvu fudbalsku inteligenciju posjeduje.

Kada su svi očekivali centaršut De Bruynea u kazneni prostor Burnleyja on je neočekivano poslao prizeman pas za Alvareza koji je pogodio za 2:0, a potom je sa saigračima otrčao u zagrljaj Belgijanca i zahvalio se na sjajnoj asistenciji.

Nevjerovatno dodavanje De Bruynea i pogodak Alvareza za vodstvo Manchester Cityja od 2:0 možete POGLEDATI OVDJE.

Manchester City je tačku na ovu utakmicu stavio u prvoj minuti drugog poluvremena kada je Rodri zabio pogodak za 3:0, a ovaj put asistenciju je upisao Phil Foden.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Burnley je do kraja utakmice uspio tek da ublaži poraz i to pogotkom u 93. minuti preko Al Dakhilija koji je tako postavio konačnih 3:1.

Aktuelni prvak Engleske trenutno je drugoplasirani na tabeli sa 46 bodova i ima pet bodova, ali i utakmicu manje u odnosu na lidera Liverpool. U narednom kolu City gostuje Brentfordu, dok Redse čeka teško gostovanje u Londonu i derbi protiv Arsenala koji također ima 46 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.