Erling Haaland zbog Messija 'otvorio oči' i odabrao novi klub
Sprema se još jedan spektakularan posao (Foto: EPA)

Spreman otići iz Cityja

Erling Haaland zbog Messija 'otvorio oči' i odabrao novi klub

M. Šljivak

Erling Haaland bio je veoma blizu osvajanja nagrade za najboljeg fudbalera svijeta po izboru FIFA. Imao je isti broj bodova kao Lionel Messi, ali je nagrada ipak otišla u ruke Argentincu zbog glasova kapitena nacionalnih timova. Ovakva situacija na kraju bi mogla donijeti senzacionalan transfer norveškog napadača.

Manchester City je u ljeto 2022. godine za 'siću' doveo Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund. Plaćen je 60 miliona eura i već je porušio brojne rekorde u dresu Građana s kojima je prošle sezone uzeo trostruku krunu.

Ipak, 23-godišnji napadač želi osvajati i individualne nagrade. Zbog toga je, tvrdi španski list AS, odlučio da u narednom periodu promijeni klub kako bi imao veće šanse postati najbolji na svijetu.

Kako ga je veteran Lionel Messi pobijedio u izboru za najboljeg na svijetu, to je navodno Haalandu otvorilo oči i smatra da bi mu transfer u Real Madrid mogao u budućnosti donijeti i individualna priznanja.

"Erling Haaland i njegov kamp su poraz od Messija doživjeli kao poziv buđenja. Nagrada The Best mu je otvorila oči i Norvežanin je jasan. Želi u Real Madrid kako bi u budućnosti imao mnogo veće šanse za osvajanje individualnih nagrada", navodi AS.

Oglasi

Norvežanin je ove sezone u 23 odigrana susreta postigao 19 pogodaka, a ukupno je u dresu Građana protiviničku mrežu pogodio 71 put u 76 nastupa.

Podsjetimo, Haaland je eksplodirao u dresu RB Salzburga, a potom je maltretirao golmane kao član Borussije Dortmund.

Mbappe saopštava odluku da ide u Real Madrid

Pored Erlinga Haalanda Real Madrid bi u svojim redovima mogao imati i nevjerovatnog Kyliana Mbappea.

Brojni evropski mediji objavili su protekle noći kako će u narednim danima francuski fudbaler saopštiti čelnicima PSG-a kako neće produžiti ugovor s njima i da ide u Real.

Tandem Haaland-Mbappe bio bi zaista nešto nevjerovatno u svijetu fudbala. Real već ima brutalnu ekipu i s njima dvojicom bi im samo nebo bilo granica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, ostaje nam da vidimo šta će se dogoditi u narednom periodu i hoće li zaista ovaj duo zaigrati skupa u dresu Kraljeva. To bi bilo zaista senzacionalno.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Steta momak ukrali su ti zlatnu loptu pred cijelim svijetom. Idi u najveci klub na svijetu jer razmaženo derište vjerovatno nece i klocina mbappe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi