Manchester City razbio Burnley na povratku Haalanda, Tottenham preokretom do bitne pobjede

Premier liga

Manchester City razbio Burnley na povratku Haalanda, Tottenham preokretom do bitne pobjede

Edmir Škorić

U srijedu navečer na programu su bile tri utakmice 22. kola engleske Premier lige, a dvije su već završene i to pobjedama Manchester Cityja i Tottenhama pred vlastitim navijačima.

Manchester City je ugostio Burnley i očitao mu fudbalsku lekciju te kao veliki favorit došao do bitne pobjede rezultatom 3:1. City se s 46 bodova izjednačio s Arsenalom i došao na dva boda od Liverpoola, ali ima jednu utakmicu manje od Redsa i čak dvije od Topnika.

Mada, treba reći da Liverpool ima 2:0 na poluvremenu protiv Chelseaja, tako da je moguće da će razlika između ovih timova i nakon ove večeri ostati pet bodova.

Julian Alvarez je obilježio prvo poluvrijeme. Argentinac je prvo u 16. minuti postigao vodeći gol, a potom u 22. povisio na 2:0 na asistenciju Kevina de Bruynea.

Oglasi

Na samom početku drugog dijela lijep gol Rodrija na ubačaj Phila Fodena i tada je već sve bilo gotovo. Utješni gol za goste postigao je Al Dakhail u 93. minuti. Konačno se vratio i Erling Haaland, koji je bio povrijeđen, a u igru je ušao u 71. minuti. 

Mnogo uzbudljivije bilo je u duelu Tottenhama i Brentforda, gdje je domaća ekipa gubila sa 0:1 na poluvremenu, pa došla do 3:2 pobjede na kraju.

Brentford je u 12. minuti prvi put poveo, ali taj gol je VAR poništio, uzalud se Rasmussen radovao. Tri minute kasnije Maupay je postigao gol za 0:1.

Već u 48. minuti Udogie donosi Spursima izjednačenje, a onda Johnson 30-ak minuta kasnije donosi preokret domaćinu. Richarlison je u 56. pogodio za 3:1, da bi Toney u 67. novim golom vratio neizvjesnost u duel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Tottenham je izdržao, došao do jako bitne pobjede i sada je sa 43 boda na četvrtom mjestu, dok Brentford ostaje 15. sa 22 boda i samo je četiri boda iznad opasne zone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi