Foto - EPA

Roddick iskren

Slavni Amerikanac najavljuje pad Novaka Đokovića: "Kad klinci shvate tu mu je kraj"

Midhat Šljivak

Nekadašnji američki teniser Andy Roddick smatra da će Novak Đoković pasti s trona čim novi klinci na sceni shvate da nije nepobjediv. Za njega je taj pad počeo već na Australian Openu.

Novak Đoković je godinama dominantan u svijetu tenisa. Srbin je, po mišljenju mnogih, najbolji teniser koji se ikada pojavio i nije nikakvo čudo što ga apsolutno svi žele srušiti.

Sezonu je Nole otvorio porazom u polufinalu Australian Opena od fenomenalnog Jannika Sinnera. Njegov nekadašnji rival Andy Roddick smatra da je to sasvim prirodan slijed događaja i da će Đoković biti u problemu tek kad i ostali shvate da nije nepobjediv.

"Malo je zakazao na Australian Openu. Nije to do njega, čovjek je bolji od bilo koga na svijetu i ovakve stvari se kad-tad moraju dogoditi", govori Roddick i nastavlja:

"Međutim, malo sam zabrinut. Stvari se u tenisu brzo mijenjaju, tu su momci koji mu mogu začepiti usta i kada ova nova generacija jednom shvati da ga mogu pobijediti, stvari se više nikad neće vratiti na staro", poručio je Roddick.

Roddick je u karijeri osvojio jedan Grand Slam turnir. Slavio je na US Openu 2003. godine, a interesantno je svakako da je čak tri puta gubio finala Wimbledona od Rogera Federera.

Roddick vodi u duelima protiv Đokovića

Tokom teniske karijere Andy Roddick i Novak Đoković odigrali su ukupno devet mečeva. Amerikanac vodi s 5-4.

Posljednja dva duela dobio je Novak. Slavio je na Olimpijskim igrama u Londonu, te na završnom turniru sezone 2010. godine.

Prethodno je Roddick imao četiri vezana trijumfa na Mastersima i Australian Openu i jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti pozitivnim učinkom protiv jednog od najboljih svih vremena.

Nikada Novak nije bio omiljen Amerikancu. Čak je bilo i određenih sukoba i fizičkih prijetnji, ali srećom, nikada se nije desio neki teži incident.

Roddick je također nekada bio svjetski broj 1. Bilo je to 2003. godine nakon osvajanja US Opena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.