Đoković gospodski prešutio bruku mladog Hrvata, pa mu se lično naklonio pred cijelim svijetom

Kakva klasa

Đoković gospodski prešutio bruku mladog Hrvata, pa mu se lično naklonio pred cijelim svijetom

M. Šljivak

Mladi Hrvat Dino Prižmić namučio je Novaka Đokovića u prvom kolu Australian Opena, ali nije uspio prirediti senzaciju i morao se zadovoljiti osvojenim setom. 18-godišnjak može biti zadovoljan nastupom u koji je ušao pod velikom tremom što se vidjelo na samom ulasku na teren.

Dino Prižmić nije očekivao previše u duelu s Novakom Đokovićem. Odigrao je najbolju partiju života, uspio je uzeti set najboljem na svijetu, no na kraju ipak ide kući.

Veoma nervozan je 18-godišnji tinejdžer bio pred ovaj obračun. Sasvim je to razumljivo jer se igralo na Rod Laver Areni, gdje Prižmić nije ni sanjao da će igrati.

Zanimljiva scena dešavala se pri izlasku na teren. Prižmić je krenuo ispred Đokovića, ali je skrenuo u pogrešan tunel, pa je Nole morao reagovati.

"Ne tu, Dino", povikao je Đoković mladom kolegi i ovaj je ubrzo bio na pravom putu.

Oglasi

Mnogi bi definitivno otišli svojim putem, ali ne i novak. Srbin je još jednom pokazao da je istinska klasa, ali i da je pravi primjer sportiste.

Novak pozvao publiku da aplauzom pozdravi Dina

Novak Đoković je i nakon meča ispao vrhunski gospodin. Ustao je sa stolice i pozvao je publiku da ovacijama nagradi Dina.

Nakon meča mu je lično odao priznanje. Navodi Novak da je pred Prižmićem velika karijera.

"Zaslužuje sve pohvale. Jako je dobar i perspektivan. Ovo je njegov trenutak, igrao je sjajno, pokazao je mentalnu i fizčku snagu. Trkački je bio bolji. Svaka mu čast. Koristio je svaki inč terena, odigrao je nevjerovatno s obzirom da ima samo 18 godina. Čestitam i njegovoj porodici. Uradit će velike stvari u budućnosti i za njega će se tek čuti", rekao je Đoković i o svojoj igri je rekao:

"Za nekog ko ima 36 godina dobro sam servirao. Potrudio sam se da uživam u meču, bilo je teških trenutaka. Fizički veoma zahtjevan meč, bilo je i klizavo. Imao sam dobrih trenutaka, moglo je i bolje", poruka je srpskog tenisera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi