Novinar je pitanjem uvrijedio, ali i ponizio Đokovića koji je odgovorio: "Ne znam, vidjećemo..."
Đoković na press konferenciji poslije poraza

Da li razmišlja o kraju?

Novinar je pitanjem uvrijedio, ali i ponizio Đokovića koji je odgovorio: "Ne znam, vidjećemo..."

Samir Mlaćo

Porazom od Italijana Sinnera Novak Đoković se oprostio od Australian Opena.

Italijan je slavio 3:1 i nadigrao Srbina koji nije puno nade da se može vratiti u meč i napraviti veliki preokret nakon 2:0 u setovima.

Novinari su imali šta da pitaju Đokovića, a jedan od njih je Đokoviću kazao da igra u skladu sa tim da 36 godina, odnosno da više nije onaj stari, te da treba razmišljati o povlačenju.

Mnogi to govore Novaku i jasno je da i on razmišlja, jer se i na terenu jutros po našem vremenu vidjelo koliko je Sinner brži, ambiciozniji i odlučniji u mnogim potezima.

"Vidjećemo, ne znam. I dalje imam velike nade za slamove, Olimpijske igre i ostale turnire na kojima budem igrao. Nije ovo osjećaj na koji sam navikao. Nilo je nevjerovatno zadovoljstvo što sam većinu sezonu počeo osvajanjem Grad slemova, a nikada nisam izgubio u polufinalu Australian Opena.

Oglasi

Vidjećemo, ne znam. Ovo nije bilo po mojim standardima i nije bilo na mom nivou", jasan je bio Đoković.

Posebno je zanimljivo da popularni Nole nije imao break šansu danas.

"Servirao je sjajno, ali ja sam mnoge stvari radio pogrešno. Moj govor tijela, kretnje po terenu, jednostavno me dominirao sa servisom. Stavio je mnogo pritiska na mene svojim sjajnim servisima", kazao je Đoković.

Pobjedu Sinnera protiv Đokovića, te velike uspjehe Italijana u budućnosti najavio je nedavno nekadašnji italijanski teniser Adriano Pannatta.

"Po mom mišljenju, ako ga Sinner pobijedi još dva ili tri puta u 2024. godini, postat će mu noćna mora i približit će ga penziji", rekao je Panatta i dodao.

"Historija nas uči i ponavlja se. Borg je odustao kada se pojavio McEnroe, McEnroe se povukao kada se pojavio Becker", riječi su Panatte prije nešto duže od mjesec dana.

Italijan je danas slavio 3:1 protiv Đokovića i zaista pokazao svoje kvalitete. Da li će ovo biti bolan udarac za Đokovića, pokazat će naredni mečevi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi