Teniseri objavili rat Novaku Đokoviću: "Dosta je bilo..."
Mladi teniseri krenuli su u rušenje Novaka Đokovića (Foto: EPA)

Žele ga svrgnuti s trona

Teniseri objavili rat Novaku Đokoviću: "Dosta je bilo..."

Midhat Šljivak

Svjetski broj jedan Novak Đoković trn je u oku većini kolega. Mlade nade svijeta tenisa silno žele da ga skinu s trona i na ulasku u 2024. godinu su mu objavili rat. Učinio je to Danac Holger Rune.

Novak Đoković je u 37. godini života neprikosnoveni broj jedan svjetskog tenisa. Srbin igra zaista čudesno, obilježio je prošlu godinu s tri osvojena Grand Slama i s brojnim porušenim rekordima u svijetu tenisa.

Dosta je onih koji u 2024. godini žele vidjeti pad srpskog tenisera. Mlade nade svijeta tenisa žele da ga skinu s trona, a rat mu je javno objavio Danac Holger Rune.

Trenutni broj četiri s ATP liste smatra da bi ostatak igrača, posebno mladi igrači, trebali istupiti u borbi s Đokovićem.

"Moramo to napraviti, ne samo jednom, nego redovno ga pobjeđivati. Ja sam ga pobijedio 2023. godine, Jannik Sinner isto, a on je ipak na kraju uzeo tri od četiri Grand Slama. Umalo je uzeo i Wimbledon", govori Rune i nastavlja:

Oglasi

"To je značilo da nismo još dovoljno prisutni. To se mora promijeniti i moramo učiniti sve da ga skinemo s vrha", rekao je Rune.

Holger Rune želi da skine Đokovića s trona (Foto: EPA)

Zna mladi Danac da je Novak uvijek najbolji na Grand Slam turnirima. Tu izgleda nepobjedivo.

"Ništa nije nemoguće, ali definitivno je teže igrati s njim na Grand Slamu. Tu je on na svom terenu, igra se pet setova i ima veliko iskustvo. Zna da se može vratiti i kada je u zaostatku od dva seta. Rijetki su koji se s njim mogu nositi na tri dobijena seta", poručio Rune.

Novak Đoković želi osvojiti apsolutno sve u 2024. godini

Srpski teniser sprema se za osvajanje Golden Slama u 2024. godini. Pored četiri trofeja na Grand Slam turnirima cilj je i zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Spreman sam za taj izazov. Samo je bitno da ostanem zdrav. Ne želim biti arogantan, ali znam ko sam i šta sam kada sam dobro mentalno i fizički spreman. Sposoban sam doći do tog dostignuća", rekao je Novak i dodaje:

"Mnogima je zvučalo nerealno da ću prošle godine uzeti tri Grand Slama. Volio bih srušiti rekord po broju titula Jimmyja Connorsa", govori Đoković.

Connors je u karijeri osvojio 109 titula, a iza njega su Roger Federer sa 103 i Novak s 98.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi