Đoković je nesvjesno pokazao mobitel i otkrio s kim je prvo razgovarao nakon teškog poraza

Olakšala mu je

Đoković je nesvjesno pokazao mobitel i otkrio s kim je prvo razgovarao nakon teškog poraza

Edmir Škorić

Novak Đoković (36) igrao je rano jutros po srednjoevropskom vremenu polufinale Australian Opena protiv Jannika Sinnera, a Italijan ga je pobijedio sa 6:1, 6:2, 6:7, 6:3.

Đoković je tražio 11. titulu u Australiji, bio je favorit protiv mnogo mlađeg Italijana, ali 22-godišnjak mu je na kraju očitao lekciju, naročito u prva dva seta.

Novak je tako ostao bez novog finala i prilike da se bori za novu Grand Slam titulu, dok će Sinneru rival biti Daniil Medvedev, pošto je Rus u drugom polufinalu i nakon velikog preokreta savladao Alexandera Zvereva.

Na kraju meča, na putu do svlačionice, Đoković je uhvaćen u telefonskom razgovoru. Zaslon njegovog mobitela je slučajno snimljen i viđeno je kako razgovara sa svojom šest godina starom kćerkom Tarom.

Đoković sa suprugom Jelenom Đoković ima dvoje djece, Stefana (9) i Taru (6). Mala Tara je nakon iznenađujućeg neuspjeha nazvala svog oca kako bi ga razveselila.

Oglasi

Srpskom teniseru se svidio ovaj razgovor, jer je izmamio osmijeh i zaboravio gorčinu neuspjeha sa Sinnerom.

Novak Đoković ima sve razloge za uzrujanost jer je propustio svoj 25. Grand Slam naslov u karijeri. Inače, Đoković je na Australian Openu nosio tenisice na kojima je ispisao broj 24, priznanje sponzora za njegovu sjajnu karijeru.

"Potpuno me nadmašio... Bio sam šokiran svojom razinom na negativan način. Bio je to jedan od najgorih Grand Slam mečeva koje sam ikada igrao. Barem se ja toga sjećam. Imam na što biti ponosan ovdje na Australian Openu, ali znao sam da svim dobrim stvarima kad-tad dođe kraj", rekao je Đoković nakon meča.

Đoković protiv Sinnera nije imao "break" šansu.

"Servirao je sjajno, ali ja sam mnoge stvari radio pogrešno. Moj govor tijela, kretnje po terenu, jednostavno me dominirao sa servisom. Stavio je mnogo pritiska na mene svojim sjajnim servisima", završio je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi