Real bez problema do nove euroligaške pobjede, solidan nastup Džanana Muse

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida savladali su Monaco sa 86:79 u meču 25. kola Eurolige.

Real je kao veliki favorit stigao do nove pobjede i uvjerljivo je lider na tabeli sa omjerom 22-3.

Gosti iz Francuske nisu se mogli previše nadati prije dolaska u Madrid. Nisu izgledali loše u prvoj dionici, iako je istu Real dobio sa 24:18, ali je do odlaska na veliki odmor prednost Kraljeva porasla na 10 poena (45:35).

U treoj dionici Real odlazi i na 18 poena prednosti, to je bilo i najveće vodstvo domaćeg tima na meču. Monaco je do kraja barem uspio da ublaži poraz i da se spusti na konačnih sedam poena zaostatka.

Yabusele je protiv "svojih" bio najbolji sa 26 poena, Deck je ubacio 12, a njegov sunarodnjak Campazzo 10 poena. Džanan Musa je za 24 minute igre ubacio 9 poena z dva skoka i tri asistencije. Devet poena ubacio je i Mario Hezonja. Kod gostiju Lee je bio najbolji sa 23 poena, Scott je ubacio 18, Jackson 12 i Thomas 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

To nije bio jedini meč Eurolige večeras. Valencia je u Berlinu deklasirala domaću Albu sa 81:66. Najefikasniji su bili Ojeleye sa 18 i Jones sa 14 poena, dok je kod Albe Thomas ubacio 14, Koumadje 13 i Spagnolo 10 poena.

Olympiakos je u Minhenu sa 76:72 savladao Bayern, dok je Baskonia sa 92;82 savladala ekipu Maccabi Tel Aviva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.