Nevjerovatna utakmica Reala i Maccabija, Džanan Musa pokazao ko je kralj u Madridu!

Sjajna partija bh. košarkaša

Nevjerovatna utakmica Reala i Maccabija, Džanan Musa pokazao ko je kralj u Madridu!

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida večeras su na svom parketu pobijedili Maccabi sa 106:101 u fantastičnom meču 24. kola Eurolige, a još jednu odličnu utakmicu odigrao je bh. reprezentativac Džanan Musa.

Real Madrid je odlično otvorio utakmicu i već nakon prve četvrtine kraljevski klub je vodio sa 29:18.

Međutim, Maccabi se nije predavao i u drugoj dionici uspio je da smanji prednost. Izraelski klub se odlično držao, a na pauzu se otišlo kod rezultata 52:45 za kraljevski klub.

Maccabi je i u trećoj četvrtini nastavio u odličnom ritmu. Sjajnom igrom u obrani stvarili su probleme Realu i uspjeli da dođu na samo dva koša zaostatka, ali to je bilo sve.

Real Madrid je ponovo ubacio u brzinu više i na krilima Muse i Hezonje domaći tim ponovo pravi osjetnu prednost.

Oglasi

Maccabi se nije predavao do samog kraja. Izraelci su i u finišu utakmice uspjeli da itekako zaprijete Realu kada su spustili prednost na samo dva poena (91:89) razlike nakon serije od 11:0 koja je šokirala domaće.

U zadnjim minutama gledali smo pravu borbu na parketu. Real ponovo ide na devet razlike, ali večeras nevjerovatni Maccabi još jednom pravi čudo i vraća se na samo dva razlike (100:98).

Zadnju minutu gledali smo pravu dramu. Prvo pogađa Poirier za 102:98, a onda Maccabi gubi loptu u napadu. 24 sekunde do kraja Musa pogađa dva slobodna bacanja za 104:98, ali Baldwin brzom trojom vraća Maccabi na tri razlike.

Potom igrači Maccabija fauliraju Hezonju koji pogađa dva bacanja za 106:101 što je bio konačan rezultat meča jer je Maccabi kiksao u zadnjem napadu.

Oglasi

Kraljevski klub do novog trijumfa vodio je bh. reprezentativac Džanan Musa koji je na parketu proveo , te je ubacio 19 poena i dodao je tri asistencije i jedan skok. Vincent Poirier je imao 16 poena i deset skokova, a istakao se i Mario Hezonja sa također 16 poena.

U ekipi Maccabija večeras blistali su Baldwin i Colson. Baldwin je meč završio sa 28 poena, šest asistencija i dva skoka, dok je Colson imao 25 poena i šest skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 24. kolo:

Real Madrid - Maccabi 106:101 (29:18, 23:27, 28:28, 26:28)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Musa dere traktoriste!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi