FOTO: EPA

Bundesliga, 20. kolo

Heidenheim nije više senzacija, a Dortmundu nove glavobolje

Haris Zilić

U 20. kolu Bundeslige, Broussia je napravila još jedan korak unazad u borbi za vrh tabele. Tim iz Dortmunda je u gostima remizirao protiv Heidenheima rezultatom 0:0.

Novi Bundesligaš je sasvim zasluženo došao do vrijednog boda.

Prvo poluvrjeme je ponudilo dosta borbe i prilika s obje strane, ali na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

U nastavku agresivniji fudbal oba tim, igralo se još ofanzivnije.

Bilježimo u nastavku dvije sjajne prilike i to u finišu utakmice, gdje je moglo doći do promjene rezultata.

U 88. minuti Fullkrug je sjajno šutirao pod prečku, ali fenomenalno brani golman Muller.

Sreća je bila na strani Milionera u prvoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Lijepa je to bila akcija domaćina, a Sessa gotov sa gol linije ne uspjeva loptu ubaciti mrežu, cijel istadion je vidio u golu, ali ostalo je 0:0 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Hedienheim je vezao šesti meč bez poraza, ečtvrti uzastopni trijumf i nalaze se na devetoj poziciji sa 24 boda. Da im je ovo neko ponudio prije početka sezone u društvu najboljih sigurno bi prihvatili.

Dortmund je ostao četvrtoplasirani, sada imaju 37 bodova i za ldierom Bayerom iz Leverkusena zaostaju 12 bodova uz meč više.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 20. kolo:

Heidenheim - Borussia Dortmund 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.