Takva asistencija ranije nije viđena u Njemačkoj, svi čekali da doda Sanchu, a on izveo šou!

Fantastično dodavanje Iana Maatsena

Takva asistencija ranije nije viđena u Njemačkoj, svi čekali da doda Sanchu, a on izveo šou!

E. Čaušević

Borussia Dortmund je nastavila da briljira nakon zimske pauze jer je ekipa Edina Terzića danas u gostima deklasirala Koln sa 4:0 u okviru 18. kola Bundeslige. Odličan bio je posebno Donyell Malen koji je zabio dva gola, ali meč u Kolnu obilježila je nestvarna asistencija Iana Maatsena.

Terzić se nalazio na meti žestokih kritika u prvom dijelu prvenstva i čak se špekulisalo uveliko o tome da će dobiti otkaz, no čelnici Dortmunda su mu dali podršku i čini se da su donijeli dobru odluku.

Zimska pauza je itekako odgovarala Dortmundu koji je furiozno ušao u nastavak prvenstva. Ovaj tim je u prošlo kolu prvo u gostima sa 3:0 pobijedio Darmstadt, a danas je deklasirao i Koln sa 4:0.

Gosti iz Dortmunda su odlično otvorili meč i poveli već u 12. minuti kada je Malen pogodio mrežu domaćeg tima nakon što je asistirao Brandt.

U drugom dijelu Borussia je završila posao. 0:2 na semaforu bilo je u 58. minuti nakon što su gosti izborili penal, a siguran s bijele tačke bio je Fullkrug koji je tako udvostručio prednost Dortmunda.

Oglasi

Međutim, detalj koji je obilježio današnji meč desio se u 61. minuti. Malen je tada povisio prednost Dortmunda na 3:0, ali sve to bilo je u sjeni nevjerovatne asistencije kojom je Maatsen oduševio fudbalski svijet.

Čak se i Terzić čudio dodavanju Maatsena jer niko na stadionu nije očekivao takav potez i da je on uopšte vidio da Malen utrčava u prazan prostor. Svi su mislili da će loptu dodati Sanchu koji je bio nekoliko metara udaljen od njega, no Maatsen je vidio ono što niko na stadionu nije.

Fantastičnu asistenciju Maatsena i gol Malena za vodstvo Dortmunda od 3:0 možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gosti su tačku na večerašnju utakmicu stavili u 92. minuti kada je rezervista Moukoko pogodio za konačnu pobjedu Dortmunda rezultatom 4:0.

Dortmund je trenutno peti na tabeli sa 33 boda i lagano se priključuje samom vrhu tabele. S druge strane Koln je pretposljednji sa svega 11 osvojenih bodova i jasno je da ovaj tim čeka grčevita borba za opstanak.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kovacic
Xavi Simons svaki drugi meč ima slične asistencije, vidi se da ne pratite
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi