Edin Terzić javno izgovorio riječ koju je svaki Bošnjak rekao bar jednom u životu, spomenuo Allaha
Edin Terzić oduševio je mnoge u Bosni i Hercegovini.

Trener Borussije Dortmund

Edin Terzić javno izgovorio riječ koju je svaki Bošnjak rekao bar jednom u životu, spomenuo Allaha

E. Ganibegović

Kada čujete ime i prezime Edin Terzić jasno je da se radi o čovjeku iz Bosne i Hercegovine. Ipak, on ima hrvatske i njemačke papire, pa ga oni imaju pravo svojatati više nego Bosna i Hercegovina iz kojeg ipak vodi porijeklo.

Po drugi put je Edin Terzić trener Borussije Dortmund. U Bosni i Hercegovini se itekako njegov rad počeo pratiti kada je preuzeo tu funkciju.

Na 110 utakmica bio je asistent Lucienu Favreu, da bi preuzeo kormilo Borussije krajem decembra 2020. godine i vodio je na 29 utakmica do kraja sezone.

Zatim je Edin Terzić postao tehnički direktor ovog kluba. Na trenersko mjesto opet sjeda u ljeto 2022. godine i do sada je u ovom mandatu tim vodio na 72 meča.

Edin Terzić oduševio sve u Bosni i Hercegovini

Jasno je da ovaj trener vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine. Međutim, u papirima to ne piše, jer ima njemačko i hrvatsko državljanstvo.

U razgovoru s jednim fanom ipak je pokazao da u njemu ima bosanske krvi. Izgovorio je riječ koju je svaki Bošnjak musliman rekao makar jednom u životu.

Oglasi

Na videu koji kruži društvenim mrežama, Edin Terzić izgovara riječ "inšallah". U prijevodu s arapskog jezika na bosanski to znači "ako Allah da", odnosno "ako Bog da". 

Nema sumnje da je Edin Terzić otklonio neke dileme. Među navijačima se ranije njegovo ime provlačilo kao želja za selektorom Bosne i Hercegovine, no jasno je da je to u ovom momentu nerealno očekivati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče Borussije Dortmund, dok je on u klubu bio na različitim pozicijama, ovaj tim je dva puta bio prvak Njemačke, dva puta osvojio DFB-Pokal i jednom njemački Superkup. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
E jake vjesti hihihihi.
4 0
Mr.Objektivac
Kakvo dno novinarstva. Sta je poenta ovog naslova, da se muslimani u BiH napale kad vide da pise Allah u naslovu? Ganibegovicu, trazi drugi posao, ne ide ti ovo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi