FOTO: EPA

Bundesliga, 20. kolo

Bayern lakše diše, ali Apotekari ne daju vrh: Novi pogodak Ermedina Demirovića!

Haris Zilić

Odigrano je pet duela 20. kola njemačke Bundeslige u tradicionalnom subotnjem terminu od 15:30. Bilo je zanimljivih mečeva, strijelci nisu bili nešto pretjerano raspoloženi.

U Minhenu malo lakše dišu jer je Bayern vezao treći trijumf u nizu. Bavarci su nakon preokreta savladali Borussiu Monchengladbach rezultatom 3:1.

Gost su vodili 0:1 od 35. minute golom Elvedija, a u 45. minuti poravnanje Bayernu donosi mladi Aleksandar Pavlović.

U drugom poluvremenu za trijumf Bayerna pogoađali su Kane u 70. i De Ligt u 86. minuti utakmice.

Bayernu ne odgovara činjenica da Bayer Leverkusen ne koči i ne daju vrh tabele.

Apotekari su danas kao gosti savladali Darmstadt sa 2:0 golovima Tella u 33. i 52. minuti utakmice.

Bayer Leverkusen je lider sa 52 boda, Bayern je drugi sa 50 bodova, a naredni vikend se u Leverkusenu igra upravo veliki derbi između Bayera i Bayerna, vjerovatno i derbi cijelog prvenstva.

U preostalim današnjim duelima, Bochum i Augsburg su remizirali 1:1. Bochum je vodio 1:0 pogotkom Broschinsog iz 33. minute, a bod gostima donio je naš Ermedin Demirović pogotokom iz penala u 91. minuti utakmice. Za Demirovića je to bio 11. gol u sezoni.

Werder u gostima bio bolji od Mainza sa 1:0, a efikasan i zanimljiv meč odigrali su Freiburg i Stuttgart, a popularne Švabe nastavljaju sa sjajnom formom i slavili su kao gosti rezultatom 3:1.

Bundesliga, 20. kolo:

Bayern Munchen - Borussia Monchengladbach 3:1

Bochum - Augsburg 1:1

Darmstad - Bayer Leverkusen 0:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg - Stuttgart 1:3

Mainz - Werder Bremen 1.0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.