Rani jutarnji let za Minhen, pa crveni Audi u klubu - To u Bayernu uvijek znači novo pojačanje
Španski fudbaler ranije od očekivanog stigao u Minhen (Foto: Screenshot)

Završen posao ranije od očekivanog

Rani jutarnji let za Minhen, pa crveni Audi u klubu - To u Bayernu uvijek znači novo pojačanje

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern dobio je još jedno januarsko pojačanje. Nakon Sasche Boeya i Erica Diera novi član kluba postao je španski fudbaler Bryan Zaragoza koji je jutros doputovao u Minhen.

Bryan Zaragoza još je u decembru potpisao za Bayern. Tada je međutim odlučeno da ovaj omaleni fudbaler ostane na posudbi u Granadi do kraja sezone, no stvari su se u prethodnim danima promijenile i Thomas Tuchel je odlučio kako mu je 22-godišnjak neophodan u timu.

Posao je brzo završen. Zaragoza je jutros doletio u Minhen, crveni Audi ga je sačekao na aerodromu i španski fudbaler će se odmah pridružiti ekipi u pripremama za nastavak prvenstva.

Pored 12 miliona eura koliko je Granada zaradila prodajom ovog fudbalera, španski tim inkasirat će dodatnih četiri miliona zbog odluke bavarskog tima da odmah angažuju 164 centimetara visokog fudbalera umjesto od narednog ljeta, što je bio prethodni dogovor.

Oglasi

Debi bi ovaj 22-godišnjak mogao imati već na meču protiv Borussije iz Monchengladbacha i vidjet ćemo kako će se ovaj odlični fudbaler koji pokriva lijevu stranu terena snaći u redovima jednog od najvećih klubova svijeta.

Za njega je naravno ovo ogroman skok u karijeri. Odrastao je u Granadi, prošao je sve selekcije ovog kluba i sada je došao red da stupi na veliku scenu. Ove sezone Bryan Zaragoza je odigrao ukupno 21 meč za ovaj španski tim i ima učinak od šest pogodaka i dvije asistencije.

Odlični nastupi u dresu Granade privukli su mnoge timove. Povezivao se s brojnim velikanima, no ovaj 22-godišnjak se na kraju odlučio potpisati za Bayern i vidjet ćemo je li napravio pravi izbor.

Thomasu Tuchelu ispunjene želje

Rukovodstvo Bayerna ispunilo je ove zime želje trenera Thomasa Tuchela. Dobio je pojačanja u defanzivnom i veznom redu.

Oglasi

Eric Dier koji je stigao iz Tottenhama može pokrivati poziciju zadnjeg veznog, gdje je Tuchel silno tražio rješenje, a vrhunske partije pruža i na mjestu štopera.

Također, prije nekoliko dana riješeno je pitanje desnog beka. Iz Galatasaraya je stigao Sacha Boey, pa je i ova deficitarna pozicija u Tuchelovom timu popunjena.

Zaragoza će svojim dolaskom zauzeti mjesto teže povrijeđenog Francuza Kingsleyja Comana kojeg neće biti na terenu do kraja sezone nakon što mu je ponovo stradalo koljeno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern se bori za titulu prvaka Njemačke. Trenutno je ispred njih Bayer iz Leverkusena, a u Ligi prvaka su ostvarili plasman u osminu finala gdje ih za dvije sedmice čeka duel s rimskim Laziom.

Naravno, bavarski velikan je favorit, kako u Bundesligi za novu titulu, tako i za prolaz u narednu fazu Lige prvaka i bilo bi pravo iznenađenje ako bi Lazio napravio nešto više.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi