Navijači osuli paljbu po novom igraču Bayerna: "Nemaš časti, samo zatvori vrata i odlazi"
Foto: FC Bayern

Navijači osuli paljbu po novom igraču Bayerna: "Nemaš časti, samo zatvori vrata i odlazi"

Edmir Škorić

Bryan Zaragoza je pružao dobre partije u dresu Granade, a to mu je na kraju omogućilo transfer u redove njemačkog velikana Bayerna.

Iako je Zaragoza tek na kraju sezone trebao da krene put Minhena, Bayern je zbog povrede Kingsleyja Comana učinio sve da omaleni krilni fudbaler već ovog mjeseca dođe u Njemačku.

Na kraju je Bayern sa istekom zimskog prijelaznog roka potvrdio dolazak igrča Grandade. Tim povodom je španski reprezentativac na Instagramu objavio oproštajne riječi svom bivšem klubu i navijačima.

“Došlo je vrijeme da se raziđemo. Ali prvo bih vam želio izraziti svu svoju zahvalnost. Jer u Granadi sam postigao sve o čemu sam sanjao kao malo dijete.

Riječi koje dolaze iz srca, što ne čudi jer, na kraju krajeva, Bryan je igrao za Granadu od U19, gdje je napravio skok iz četvrte u prvu ligu. No mnogi odgovori na njegove oproštajne riječi sve su samo ne topli.

Oglasi

Navijači Granade ga preziru, šalju mu negativne komentare i jednostavno ne mogu da podnesu što ih napušta u ovako važnom dijelu sezone.

"Nemaš časti, samo zatvori vrata i odlazi", moglo se pročitati u jednom od komentara. Drugi navijač Granade mu piše da "operi usta kada spominješ ime ovog kluba".

"Ne želimo te više ovdje. Pokazao si sada kakav si", takođe je napisano u jednom od silnih hejterskih komentara, na koje se Zaragoza nije osvrćao.

Zbog čega sve ovo? Naime ovaj svega 1,64 metra visoki fudbaler je na ljeto trebao da ide u Bayern za 13 miliona eura plus bonuse na vlastiti zahtjev, ali se sve eto promijenilo posljednjih dana.

Oglasi

“U razgovorima s odgovornima, objasnio sam da želim prelazak, ali bih želio ostati u Granadi do kraja sezone. Jer ovo je klub koji volim i želim osigurati da ostanu u ligi prije nego što odem".

Bayern je zbog kadrovskih problema požurio s njegovim dovođenjem, a navijači Granade ga sada smatraju izdajnikom. Za posudbu je Bayern dodatno platio oko pet miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mnogi navijači Granade vide ovo kao kršenje svoje riječi i osjećaju se iznevjerenim od strane bivšeg ljubimca. Pogotovo jer je njihov klub na 19. mjestu La lige, pa mu prijeti ispadanje u drugu ligu. Sa Zaragozom bi šanse da se ostane u La Ligi bile daleko veće.

Ipak, treba istaći da ima i pozitivnih komentara koje će izmamiti osmijeh na lice omalenog fudbalera, koji ima priliku da osvoji prve trofeje i da nosi dres jednog od najvećih klubova na svijetu. Uz dužno poštovanje Granadi, razlika između ta dva kluba je zaista ogromna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi