Jasna poruka Realu i konačan odgovor: "2020. me niko nije htio, a sada odjednom..."

Izgleda da neće biti ništa od transfera

Jasna poruka Realu i konačan odgovor: "2020. me niko nije htio, a sada odjednom..."

Edmir Škorić

Za mnoge igrače je igranje za Real Madrid ostvarenje sna, ali neki jednostavno već imaju dobre ugovorei veoma dobre timove tako da im reći 'ne' Kraljevima ne predstavlja veliki problem.

Mada, u principu, niko otvoreno neće reći da ne želi da ide u Real Madrid i svi potajno požele da im se transferi u ovaj španski tim i dogode. Želi to i Kylian Mbappe, ali jednako želi ostati u Parizu jer i kao igrač PSG-a ima razne beneficije i uživa u igranju na najvišoj razini.

Druga velika zvijezda kojoj su u Madridu praktično "obezbijedili slobodno mjesto" je Alphonso Davies, fudbaler Bayerna Minhena, ali prema njegovim posljednjim izjavama, pitanje je da li je i Kanađanin toliko zainteresovan za prelazak u Real.

Unatoč svim tim glasinama, koje ga silno guraju prema Madridu, Davies je rekao da se osjeća vrlo ugodno u Bayernu, klubu koji smatra jednim od najboljih u Evropi.

“Ovdje se osjećam jako ugodno. Igram u nevjerovatnom timu, u jednom od najboljih klubova u Evropi. Ostajem fokusiran i dajem sve od sebe za momčad i naše navijače", rekao je Davies, pa je dodao:

Oglasi

U 2020. nisam bio ni na čijoj listi, niko ne nije želio. Bio sam relativno nepoznat, a onda sam napravio rezultate. Nakon toga, očekivanja od mene su bila velika, a sada me svi žele".

Davies ima ugovor s Bayernom do ljeta 2025. godine i s obzirom da ga još nije produžio, Real se nada da će ga kupiti za neku razumnu cifru na kraju tekuće sezone.

Prema objavi njemačkog novinara Floriana Plettenberga na X-u, Madriđani su nekoliko puta razgovarali s igračevim menadžerom, a posljednji put su ga zamolili da uvjeri svog klijenta da ne potpisuje ništa s Bayernom.

Real Madrid je preko svog agenta obavijestio Daviesa da je on glavna meta ovog ljeta i da će učiniti sve da uvjeri Bayern da ga pusti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je lijevog beka doveo iz Vancouvera 2019. godine za samo 14 miliona eura, a danas se smatar jednim od najboljih fudbalera na toj poziciji.

Ove sezone odigrao je 26 utakmica i postigao jedan gol uz 3 asistencije. Ima već pet titula u Bundesligi i trofej Lige prvaka sa njemačkim velikanom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi