(AP Photo/Jean-Francois Badias)

Stvar je završena

Le Parisien: Kylian Mbappe je novi igrač Real Madrida!

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe će od naredne sezone nositi dres Real Madrida. Ovu vijest danas je objavio list Le Parisien.

Saga o transferu Kyliana Mbappea u Real Madrid čini se da je gotova. List Le Parisien donosi informaciju kako je Francuz odabrao Kraljeve ispred PSG-a i saopštio je odluku gdje će igrati naredne sezone.

"Kylian Mbappe je odabrao Real Madrid. Francuz napušta PSG na kraju sezone", tvrdi Le Parisien i dodaje:

"On je odlučan da obuče dres Reala. Ne očekuju se nikakve drastične promjene u narednom periodu", navodi se.

Tako će se, po svemu sudeći, saga oko francuskog napadača konačno završiti, a Real Madrid će dobiti još jednog spektakularnog fudbalera.

PSG je svjestan da je borba gotova

PSG je svim silama pokušao zadržati Mbappea u klubu, no na kraju od toga neće biti ništa. On ide u Real Madrid.

Le Parisien tvrdi kako su u pariškom timu svjesni da je sve gotovo, a navodi se kako Mbappe čeka pravi trenutak da saopšti odluku cijelom svijetu.

"PSG je izgubio bitku za Kylianom Mbappeom. On je već donio odluku. Klub se psihološki i finansijski sprema za njegov odlazak iz kluba", navodi se.

Kylian Mbappe je dres francuskog šampiona obukao 2017. godine. Došao je iz Monaca u transferu vrijednom 180 miliona eura, što je drugi najskuplji transfer svih vremena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Porušio je 25-godišnji napadač gotovo sve rekorde u Parizu. Postao je ikona kluba, ali je često bio u sukobu s rukovodstvom zbog želje o odlasku iz kluba.

On je u proteklih sedam godina odigrao 288 utakmica za PSG i ima učinak od 241 gola i 105 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.