Otišao u penziju s 32 godine i sada javno priznao zašto nije mogao duže igrati: "To je s*anje..."

Hazard otkrio šta je njegov najveći porok

Otišao u penziju s 32 godine i sada javno priznao zašto nije mogao duže igrati: "To je s*anje..."

E. Čaušević

Eden Hazard prošlog oktobra iznenadio je fudbalski svijet saopštenjem da završava svoju igračku karijeru iako je imao tek 32 godine. Belgijanac očito uživa u penziji, a sada je otkrio i zbog čega je bilo nemoguće za njega da igra do svoje 40. godine, te da je on od starta toga bio itekako svjestan.

Hazard je ljetos raskinuo ugovor s Real Madridom u kojem je proveo četiri godine nakon što je za skoro 120 miliona eura stigao iz Chelseaja.

Međutim, odlazak u kraljevski klub za Hazarda bio je totalni promašaj jer na Santiago Bernabeuu on nikada nije uspio da ispuni očekivanja i silne milione koje je Florentino Perez uložio da bi ga doveo u Real.

Hazard je imao velikih problema s povredama, a kada je bio zdrav Carlu Ancelottiju nije bio prvi izbor. Bilo je tu i problema s viškom kilograma, no niko nije očekivao da će Hazard da se penzioniše tako rano.

Nekoliko mjeseci nakon što je napustio Real Madrid, objavio da neće igrati više za reprezentaciju Belgije uslijedio je i najšokantniji potez Hazarda, a to je da završava svoju igračku karijeru i da ide u penziju.

Oglasi

Hazard očito uživa u penziji, nema svakodnevnih obaveza i treninga kao kad je bio fudbaler, te mnogo više putuje po svijetu. Belgijanac je dao prije nekoliko dana intervju u kojem je otkrio zbog čega je on od samog starta bio svjestan da neće igrati do svoje 40. godine kao što to danas mnogi fudbaleri uspiju.

On je kopačke o klin okačio sa svega 32 godine i s tim se davno pomirio jer je znao da način života koji vodi uopšte ne pomaže da duže traje što se tiče aktivnog igranja fudbala.

"Nisam uopšte pazio šta jedem i kako se hranim, ali nisam baš ni svaki dan jeo burgere. Ne možeš tako da živiš 16 godina da ne paziš na ishranu, ali ja nisam mislio da je to važno. Hedonista sam, volim da jedem i pijem s društvom. Dijeta je obično s*anje i kod mene nije palila", rekao je Hazard za L'Equipe i dodao.

"Ako želiš da igraš do svoje 40. godine onda ok, moraš baš da paziš na sve. No, ja sam znao da neću biti jedan od takvih i znao sam da ću ranije da se penzionišem. Uvijek sam imao šampanjca i hrane u frižideru koja baš nije za fudbalere, ali takav sam".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard je ponikao u belgijskom Tubizeu, ali je još kao omladinac otišao u Lille. U francuskom klubu je proveo skoro sedam godina i oduševio je igrama za prvi tim, a potom na ljeto 2102. godine za 35 miliona eura prelazi u Chelsea.

U dresu londonskog kluba igrao je sedam godina i na ljeto 2019. godine pravi transfer u Real Madrid koji se ispostavio kao početak njegovog kraja. Za reprezentaciju Belgije odigrao je ukupno 126 mečeva i dao je 33 gola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi