Španci sigurni da Haaland stiže u Real, a onda je Guardiola poslao poruku direktno za Madrid

Jasno rekao šta misli o svemu

Španci sigurni da Haaland stiže u Real, a onda je Guardiola poslao poruku direktno za Madrid

E. Čaušević

Prije nekoliko dana u fudbalskoj javnosti pojavila se informacija da Erling Haaland na kraju sezone napušta Manchester City i da prelazi u Real Madrid, a sada je svoj komentar na sve to dao i Pep Guardiola.

Haaland je već u prvoj sezoni s Manchester Cityjem osvojio skoro sve što je mogao i zbog toga su se pojavile špekulacije da bi Norvežanin na ljeto ponovo mogao da promijeni klub i ode u potragu za novim izazovom.

Španski i engleski mediji pišu o tome da je Haalandova najveća želja da zaigra u dresu Real Madrida i da se nada da je na ljeto moguć njegov transfer u kraljevski klub.

O špekulacijama da Haaland želi da napusti Manchester City na kraju sezone govorio je i trener ovog tima Pep Guardiola kojeg je jedan od novinara na press konferenciji pitao šta misli o svemu tome.

Guardiola je djelovao dosta iznenađeno kada je čuo šta ga novinar pita, ali je odlučio dati svoj odgovor na pitanje da li Haaland zaista ima želju da napusti City i pređe u Real Madrid.

Oglasi

"Da li je to istina? Morate to pitati medije iz Madrida možda oni imaju više informacija od mene. Nemam osjećaj da on želi da ide", rekao je Guardiola i dodao.

"Nije igrao dva mjeseca jer je bio povrijeđen, ali možda mediji iz Španije posebno Madrida znaju nešto više od nas koji smo s njim svakodnevno".

Haaland nikada nije krio koliko se divi Real Madridu i da bi jednog dana volio da nosi dres tog kluba, ali teško je da će se to desiti baš naredne sezone.

Norvežanin s Građanima ima ugovor do ljeta 2027. godine i otkupnu klauzulu od čak 150 miliona funti koja je trebala biti na snazi od ove godine, ali je ista poništena onog trenutka kada je Guardiola produžio ugovor sa Cityjem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od dolaska na Etihad nevjerovatni napadač je na 76 utakmica zabio čak 71 pogodak. U City je stigao za 60 miliona eura iz Borussije Dortmund na ljeto 2022. godine i to je bio pun pogodak za obje strane.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi