Potpuni krah karijere najskupljeg na svijetu: Jutros mu je saopšteno kako za njega više nema mjesta
Španski golman se vraća u London (Foto: EPA)

Kepa otpisan u Realu

Potpuni krah karijere najskupljeg na svijetu: Jutros mu je saopšteno kako za njega više nema mjesta

Midhat Šljivak

Kepa Arrizabalaga neće ostati u Real Madridu. Rukovodstvo kraljevskog kluba saopštilo je najskupljem golmanu svijeta kako mu neće ponuditi saradnju i on će se na kraju sezone vratiti u Chelsea.

Kepa Arrizabalaga je u ljeto prošle godine stigao u Real Madrid kao zamjena za teško povrijeđenog Belgijanca Thibauta Courtoisa. 29-godišnji Španac u početku je imao povjerenje Carla Ancelottija, no Ukrajinac Andriy Lunin potpuno ga je nadmašio i pruža mnogo bolje partije od najskupljeg golmana svijeta.

To je na kraju bilo presudno u odluci da Kepu na kraju sezone vrate u Chelsea i da Ukrajinac uz Courtoisa ostane u klubu.

"Real Madrid nije zadovoljan Kepom. Golman će se vratiti u Chelsea na kraju sezone. Ova odluka mu je već saopštena", piše Relevo.

Kepa će tako doživjeti još jedan neuspjeh i poniženje. On je najavljivao velike stvari dolaskom u redove kraljevskog kluba, no na kraju će ponovo morati u London, gdje ga također čeka klupa.

Oglasi

Chelsea u svojim redovima ima odličnog Roberta Sancheza i mladog Srbina Đorđa Petrovića, pa je i njima Kepa višak, te neće biti nikakvo čudo ako 29-godišnjak u posljednjoj godini ugovora ode na novu posudbu.

Kepa je plaćen nestvarnih 80 miliona eura

Chelsea je u ljeto 2018. godine izdvojio nestvarnih 80 miliona eura kako bi doveo Kepu u svoje redove. Doslovno su bili prinuđeni na to.

Ostao je u tim trenucima londonski tim bez Thibauta Courtoisa koji je otišao u Real Madrid. Morali su reagovati ekspresno i na kraju su odlučili Athletic Bilbau dati 80 miliona eura.

Na Stamford Bridgeu Španac nije pokazao ništa. Ubrzo je pao u drugi plan, Chelsea je tražio druga rješenja i otpisao je najskupljeg na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svanulo mu je kada je Real došao po njega kako bi im spasio sezonu. Međutim, nisu Kraljevi zadovoljni i donijeli su odluku da im usluge ovog momka više nisu potrebne.

Kepa je definitivno jedan od najvećih promašaja u historiji, ali još uvijek nosi titulu najskupljeg čuvara mreže svijeta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti