FOTO: EPA

Objasnio je kako stvari stoje

Argentinski stručnjak radi za Bosnu i Hercegovinu: "Nije mu ovo tenis"

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u martu očekuju utakmice baraža za EURO 2024. godine. U polufinalu smo domaćini selekciji Ukrajina, a ako prođemo u finale domaćini smo boljem iz duela Izrael - Island.

Fokus je na Ukrajincima koji također imaju svoje planove, žele na EURO, ali u Zenici neće baš doći u raspoloženju u kakvom su planirali.

Njihova najveća i najskuplja zvijezda fudbaler Chelseaja Mykhaylo Mudryk nalazi se van forme i daleko je od ozbiljnih partija.

U Chelseaju se nije snašao, a i posljednja dešavanja mu ne idu na ruku jer je trener Plavaca Mauricio Pochettino Mudryka preselio na klupu.

Ovu odluku argentinski stručnjak bio je voljan obrazolžitzi, ako i podatak da je Mudryk u samo dvije od posljednjih sedam utakmica Chleseaja bio starter.

"To je vrlo jednostavno i radi se o formi. Ako si u formi i ako je zadržiš igraš, ako ne zadržiš formu ideš na klupu. Mudryk je sada na klupi", rekao je Pochettino i dodao:

"Mudryk ima nevjerovatan potencijal i kvalitet i toga smo svi svjesni, ali fudbal je timska igra i mora da razumije neke stvari u tom smislu. Nije mu ovo tenis."

Očigledno je Argentinac nezadovoljan još nekim segmentima Mudrykove igre, a primijeti se da je najviše potencirao sebičnost koju posjeduje Ukrajinac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svakako da Mudrykova forma i trenutka situacija u klubu ide malo na mlin reprezentaciji Bosne i Hercegovine pred utakmice baraža.

Nije sigurno Ukrajincima svejedno da li će im najveća zvijezda doći u lošoj, solidnoj ili vrhunskoj formi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.