Sergej Sidorčuk objasnio zašto Ukrajina mora pobijedti BiH: "Nama je ovo posljednji Euro..."

Imaju poseban motiv u Zenici

Sergej Sidorčuk objasnio zašto Ukrajina mora pobijedti BiH: "Nama je ovo posljednji Euro..."

Edmir Škorić

Ukrajinski veznjak belgijskog Westerloa i ukrajinske reprezentacije Sergej Sidorčuk podijelio je svoje mišljenje o nadolazećoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine u sklopu play-offa kvalifikacija za Euro 2024.

BiH će 21. marta u Zenici ugostiti Ukrajince u play-offu za Euro 2024. Odigrat će se samo jedan meč, a pobjednik će se plasirati u finale gdje ga očekuje posljednja prepreka na putu za veliki turnir, Island ili Izrael.

Sudeći prema trenutnoj formi i igračkom kadru, Ukrajinci će kao favoriti doći u Zenicu, a ukrajinski reprezentativac Sergej Sidorčuk najavio je ovaj duel.

“Bosna i Hercegovina je dobra ekipa. Savršeno dobro razumijemo koliko će biti teško igrati kod njih. Bili smo tu već, a ovo su teške utakmice – ne samo zbog teškog protivnika, već i zbog strastvenih navijača koji su puni sudionici utakmice. Ali mi imamo cilj", rekao je Sidorčuk, dodavši:

"Ukrajinska reprezentacija silno želi obradovati naše navijače odlaskom na Evropsko prvenstvo. Euro 2024. posljednje je Evropsko prvenstvo za neke iz naše reprezentacije. Mnogima bi mogao biti prvi. Stoga se vrijedi boriti", objasnio je Sergej Sidorčuk u intervjuu za Ukrainian Football.

Oglasi

Ukrajinac je također rekao da se trenutna ukrajinska reprezentacija sastoji od mnogo perspektivnih igrača koji mogu pobijediti svoje protivnike u doigravanju.

"Mi stvarno imamo jako dobru reprezentaciju, zbog čega nema potrebe objašnjavati dečkima koliko je važno dati sve od sebe u utakmicama".

"Za mene je dolazak Ševčenka velika pobjeda"

Komentarisao je i dolazak Andrija Ševčenka na čelo Fudbalskog saveza Ukrajine.

"Kad sam vidio vijest da se Ševčenko kandidovao, za mene je to već bila velika pobjeda. Nakon što je vodio reprezentaciju, Andrij Ševčenko učinio je mnogo da je reformira. Uveo je mnogo od onoga što je danas uobičajena praksa. Govorim o odgojno-obrazovnom procesu, te o organizaciji rada. Osim toga, Ševa je veliko ime svjetskog fudbala. Nemaš pojma, gdje god smo bili, što se dogodilo kad je izašao iz autobusa! Ludnica!Trebamo Andrija Ševčenka i njegove veze. Bit će to pravi predstavnik našeg fudbala u svijetu. Vjerujem u njega i Rebrova i želim im uspjeh jer o tome ovisi cijeli ukrajinski fudbal".

Sve polufinalne utakmice baraža za UEFA EURO 2024 igrat će se 21. marta, a finala 26. dana u trećem mjesecu ove godine. Pobjednici finala postat će posljednja tri od ukupno 24 učenika Evropskog fudbalskog prvenstva koje će se od 14. juna do 14. jula 2024. godine igrati u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pored domaće selekcije, koja će nastupiti direktno kao organizator šampionata, plasman na UEFA EURO 2024 kroz kvalifikacije izborilo je sljedećih 20 nacionalnih timova: Portugal, Francuska, Španija, Belgija, Engleska, Turkiye, Mađarska, Danska, Albanija, Austrija, Rumunija, Hrvatska, Slovenija, Škotska, Slovačka, Češka Republika, Nizozemska, Italija, Švicarska i Srbija.

Podsjetimo još da će BiH, u slučaju da izbori odlazak na Euro, igrati u grupi sa Belgijom, Rumunijom i Slovačkom.

Top Komentari

user1706559607
Monate vi nas dobro povuci kaj i zidovi
3 0
BAJSJECAR1977
Sretno Bosni iz Ljubljane. Ajde,masakrirajte ove nacističke židove...Bosna Bosna
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi