Toni Šunjić objavio je emotivnu poruu na Instagramu nakon potpisa za Plemiće.

Oglasio se na Instagramu

Sam povratak Tonija Šunjića je hit, ali navijači HŠK Zrinjski tek su u transu nakon njegove objave!

Eldar Ganibegović

Danas je ozvaničen najveći potpis ove zime u bh. fudbalu. Toni Šunjić se vratio u svoj Zrinjski, a sada je objavom na Instagramu dodatno ganuo u srca svima koji vole ovaj klub.

Bosanskohercegovački defanzivac, Toni Šunjić, 2012. godine je napustio svoj matični klub, HŠK Zrinjski. Otišao je tada u Ukrajinu i potpisao za Zoryu, dok je prije toga bio na posudbi u Kortrijku.

Od tada do danas igrao je redom za Kuban, Stuttgart, Palermo, Dinamo (Moskva, BJ Guoan i HN SS Longmen. Skupio je i 41 nastup u dresu reprezentacije BiH, igrao na SP u Brazilu, te postigao i jedan pogodak.

Sada je došlo vrijeme za povratak. S 35 godina koliko je napunio 15. decembra 2023. godine, Toni Šunjić se vraća tamo gdje je sve počelo.

Uz dužno poštovanje svim fudbalerima u našoj ligi, a ima ih zaista sjajnih, treba reći kako je Toni Šunjić sada najveća zvijezda i ime u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Toni Šunjić: Još uvijek se osjećam motivirano

Njegov sam povratak u voljeni klub izazvao je erupciju pozitivnih emocija kod navijača prvaka Bosne i Hercegovine. Još više su proradile nakon njegove objave na Instagramu.

Objavio je Toni Šunjić tri fotografije s potpisa ugovora i predstavljanja, te sjajan video kojim ga je HŠK Zrinjski najavio. Uz to je napisao:

"Nakon mnogo godina, vraćam se tamo gdje je sve počelo - u moj voljeni klub HŠK Zrinjski. Veliko mi je zadovoljstvo biti ovdje, ali s druge strane i velika odgovornost. Možda nisam u najboljim godinama, ali još uvijek se osjećam motivirano i spreman sam dati sve od sebe za klub. Nadam se da ćemo zajedno postići dobre rezultate i donijeti radost našim navijačima."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, 2009. godine je Toni Šunjić osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine s Plemićima. Ista ambicija je sigurno prisutna i sada i nema sumnje kako će se mostarski velikan s njim u timu boriti za odbranu naslova prvaka naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.