Gotovo je: Toni Šunjić je potpisao
Šunjić ima bogato iskustvo

Veliki povratak je dogovoren

Gotovo je: Toni Šunjić je potpisao · Zvanično

Samir Mlaćo

HŠK Zrinjski će uskoro dobiti još jedno veliko pojačanje.

Kako je potvrđeno za SportSport, priprema Plemića već se priključio Toni Šunjić, bivši bh. reprezentativac koji je posljednji angažman imao u Kini.

Šunjić se vratio kući i odavno se špekuliše da se vraća u redove Plemića, a sada je stigla i zvanična potvrda. Već je u trenažnom procesu i pitanje je kada je će Zrinjski i zvanično potvrditi njegov povratak.

Šunjić je u Kinu otišao u septembru 2022. godine kada je napustio moskovski Dinamo, te je potpisao za BJ Gouan.

...za Mostar grad, srce me veže. 🤍❤️

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Tuesday, February 6, 2024

Međutim, za Gouan skoro da nije igrao jer je otišao prvo na posudbu u Henan, a zatim ga je ovaj klub otkupio za skoro tri miliona eura. Ipak, uslijedio je rastanak poslije kojeg se javio na društvenim mrežama.

Oglasi

"Nakon tri i po nevjerovatne godine došlo je vrijeme za rastanak. Želim da se iskreno zahvalim za sve divne momente koje smo dijelili u ovom periodu moje karijere. Hvala na podršci, a posebno tokom izazovnog vremena u pandemiji koronavirusa, to meni mnogo znači", poručio je Šunjić i dodao.

"U životu planovi dobiju neočekivane preokrete. Razgovarao sam s čelnicima kluba i zajedno smo odlučili da potpišem sporazumni raskid saradnje. Uvijek sam davao sve od sebe na utakmicama i treninzima za ovaj klub".

"Hvala svima što su bili dio veoma važnog mog putovanja ovdje. Želim vam svima sve najbolje i mnogo uspjeha u narednoj sezoni".

Za reprezentaciju BiH Šunjić je upisao 41 nastup uz jedan pogodak. Biće novo pojačanje Plemića, a do sada su u Mostar stigli Goran Karačić, Igor Savić, Sebastian Corda...

Podsjetimo, jučer su Plemići potvrdili odlazak Mateja Senića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Senić je u redove Plemića stigao u ljetnom prijelaznom roku 2022. godine te je prošle sezone ugradio doprinos u osvajanju povijesne dvostruke krune dok je u aktualnoj sezoni upisao devetnaest nastupa.

Ove sezone Senić je u svim takmičenjima odigrao 19 utakmica za Zrinjski i postigao je jedan gol.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Najbolji stoper rođen u Mostaru u povijesti. Šunka dobrodošao u svoj klub.
2 7
Kopile ubice i ratnog zločinca, baš kao i @Frane.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi