U Premijer ligi je upravo ozvaničen najzvučniji transfer ove zime

Vratio se kući iskusni defanzivac

U Premijer ligi je upravo ozvaničen najzvučniji transfer ove zime · Zvanično

Samir Mlaćo

HŠK Zrinjski je jutros najavio povratak Tonija Šunjića, a sada je sve ozvaničeno.

HŠK Zrinjski je jutros najavio povratak Tonija Šunjića, a sada je sve ozvaničeno.

Nakon posljednje epizode u Kini Šunjić se vraća kući i nema sumnje da će biti veliko pojačanje za Plemiće koji se nadaju da mogu odbraniti naslov prvaka, iako prednost Borca trenutno iznosi sedam bodova.

Šunjić je potpisao ugovor do kraja naredne sezone.

"HŠK Zrinjski Mostar s velikim zadovoljstvom može potvrditi da je Toni Šunjić opet igrač osmerostrukog prvaka BiH!
Danas 35-godišnji Mostarac potpisao je ugovor do kraja sezone 2024./2025., a u svoj matični klub vraća se nakon punih dvanaest godina u kojima je igrao u Ukrajini (Zorya Lugansk), Rusiji (Kuban Krasnodar, Dinamo Moskva), Njemačkoj (Stuttgart), Italiji (Palermo) i Kini (Henan).

Oglasi

Službeni debi u dresu Plemića Šunjić je upisao kao 18-godišnjak, 2. kolovoza 2007. u europskom porazu od Partizana, već u prvoj sezoni sa Zrinjskim je osvojio Kup BiH, a onda u sljedećoj kao vrlo važan igrač dao veliki doprinos u osvajanju našeg drugog naslova prvaka.

Na startu sezone 2010./2011. prvi put je otišao na posudbu u inozemstvo, odnosno u belgijski Kortrijk, nakon čega se vratio u Mostar i u prvom dijelu sezone 2011./2012. stigao do brojke od 105 službenih nastupa u dresu s lentom.

U dresu A reprezentacije BiH upisao je 41 nastup s kojom je 2014. nastupio na Svjetskom prvenstvu", stoji u objavi Plemića.

Šunjić je u Kinu otišao u septembru 2022. godine kada je napustio moskovski Dinamo, te je potpisao za BJ Gouan.

Međutim, za Gouan skoro da nije igrao jer je otišao prvo na posudbu u Henan, a zatim ga je ovaj klub otkupio za skoro tri miliona eura. Ipak, uslijedio je rastanak poslije kojeg se javio na društvenim mrežama, a odmah su počele špekulacije da bi se mogao vratiti u Zrinjski.

To se sada i ostvarilo, te Šunjić već trenira sa ekipom. Kada će debitovati nije poznato, no stručni štab Plemića sigurno neće žuriti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski za vikend igra meč osmine finala Kupa BiH protiv Slavije, a zatim u prvom kolu nastavka Premijer lige gostuje kod FK Željezničar.

Plemići brane naslov prvaka u Premijer ligi, ali i trofej Kupa.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Zds
3 0
Roodjeniiiiii
Covjeku 36 godina, o cemu pricamo ovde :-)
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi