Jasno je izrazila svoju želju

Ovo je majka jednog od vodećih veznjaka, odredila je sinovu sudbinu: "Znala sam ga uhvatiti da puši"

Admin Čaušević

Kraj sezone se bliži i vrijeme je za velike odluke. Jedna takva očekuje i fudbalera koji je već godinama među vodećim veznjacima svijeta. Njegova majka je već izrazila svoju želju.

Budućnost Tonija Kroosa (34) još je u zraku. Veznjak ugovor s Realom ističe 30. juna i još nije odlučio hoće li ga produžiti ili konačno objesiti kopačke o klin.

Kroos već godinama govorio da želi ići u penziju, a asda je odlučila i regovati njegova majka Birgit koja mu je poručila da nastavi igrati fudbal.

Ove sezone iskusni Nijemac je jedna od najvećih uzdanica Carla Ancelottija. Odigrao je 30 utakmica, zabio sedam golova i podijelio sedam asistencija. Samo je u tri utakmice ostao bez igre.

Njegova majka je svom sinu poručila da ne odlazi u penziju te da nastavi igrati još jednu sezonu jer bi to volio i njegov sin Leon.

"Ako produži ugovor s Real Madridom, usrećit će svog trenera, njegove saigrače, a također i Leona (njegov sin) i mnoge druge", rekla je Birgit.

"Znam da je to teška odluka i nadam se da je još nisi donio. Ono što želim je imati dobar ljetni odmor, dobro ljetovanje i vidjeti ga kako kako počinje još jednu sezonu u dresu Reala", dodala je ona.

Zanimljivo da je Birgit ispričala kako je Kroosa uhvatila da puši cigarete. Bilo je to kada je sada već porodičan čovjek bio u srednjoj školi.

"Znam da je Toni jednom probao cigarete. Uhvatila sam ga sa prijateljem Maxom", dodala je Birgit.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Nijemac slovi za jednog od najprofesionalnijih fudbalera na svijetu i ovo otkriće dolazi kao iznenađenje.

Očigledno je i Toni kao i svi njegovi vršnjaci odluko malo ekserimentisati, međutim kako je i sam rekao eksperiment sa cigaretama se brzo završio.