Kroos već donio radikalnu odluku? Isco ga moli: "Toni, ne radi to, molim te!"

Zna li Španac nešto više?

Kroos već donio radikalnu odluku? Isco ga moli: "Toni, ne radi to, molim te!"

A. Čaušević

Da li je Isco najavio epilog kakav se čeka iz sezone u sezonu? Komentar koji je ostavio Toniju Kroosu izazvao veliku pažnju u španskim medijima i mogla bi značiti kraj jedne velike ere.

Toni Kroos ima na stolu ponudu Real Madrida za produženje ugovora, ali sumnje u njegov nastavak karijere ne dolaze iz madridskog kluba, već od samog fudbalera.

Svaki drugi igrač već bi potpisao novi ugovor s Los Blancosima bez previše razmišljanja, ali ne i Nijemac. Kroos još uvijek nije odlučio što će raditi sljedeće sezone unatoč činjenici da je ove sezone jedan od najboljih igrača Madrida.

Nijemac je oduvijek bio jasan da se želi penzionirati na vrhunskom nivou s ciljem da ga se ljubitelji fudbala sjećaju da zbogom fudbalu nije rekao na nekoj egzotičnoj destinaciji.

Produženje ugovora ili penzija, jer za Kroosa u ovom pitanju nema sredine. Uvijek je jasno davao do znanja da će Real biti posljednji klub u njegovom životu i da njegova karijera neće biti duga.

Oglasi

I Ancelotti i Real Madrid čine sve što je moguće kako bi ga uvjerili da ostane, ali današnji je osjećaj da će ih ova godina koštati više nego prošla.

Kroos, koji je prije samo mjesec dana napunio 34 godine, ne vidi sebe da igra dugo kao što to npr radi Luka Modrić koji je sa 39 godina i dalje itekako aktivan.

Nijemac je ove sezone odigrao već 30 utakmica i blizu je 2000 minuta na velikom nivou. Tako je u nedjeljnom derbiju protiv Atletico Madrida imao 95 tačnih dodavanja od ukupno 102.

U Realu su svjesni da je Kroos tip igrača kojeg je nemoguće zamijeniti. Znaju to i oni koji igraju s njim ili su igrali. Među njima je i Isco.

Oglasi

Međutim, komentar sadašnjeg člana Betisa na društvenim mrežama je izazvao ogromnu pažnju i najavio možda Kroosovu penziju.

"Toni molim te nemoj ići u penziju, pusti nas da uživamo još dvije ili tri godine", poručio je Španac svom dugogodišnjem saigraču iz Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eventualni odlazak Kroosa u penziju bi definitivno značio kraj jedne ere u Realu pošto na kraju sezone odlazi i Modrić pošto Hrvatu neće biti ponuđen novi ugovor.

Prije Reala legendarni njemački veznjak je igrao još za Bayern, dok je jedno vrijeme proveo i u Bayer Leverkusenu što znači da bi igrao u samoj kremi evropskog fudbala tokom cijelog fudbalskog života.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi