Ancelotti izabrao najgoreg velikana kojeg je trenirao: "Mrzili su me, policija me čuvala..."

Čuveni italijanski trener

Ancelotti izabrao najgoreg velikana kojeg je trenirao: "Mrzili su me, policija me čuvala..."

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti se s punim pravom smatra najboljim trenerom u historiji. Vodio je neke od najvećih svjetskih klubova, a još na početku karijere je doživio loše iskustvo koje nikad nije zaboravio. 

Već nekoliko godina s dosta uspjeha Ancelotti odrađuje drugi mandat na klupi Reala što je njegov drugi omiljeni klub, odmah iza Milana gdje je proveo veliki broj igračkih i trenerskih dana.

Prve zapažene rezultate Ancelotti je počeo bilježiti na klupi Parme što mu je omogućilo preuzimanje Juventusa. Boravak u torinskom klubu je bio totalni fijasko.

Sam Italijan je priznao da su mu te dvije dvije sezone na klupi Bianconera donijele loše iskustvo i da se nerado sjeća tog perioda.

"Mrzili su me što sam igrao za Milan, ponekad sam sa stadiona izlazio u pratnji policije. Nismo osvojili titule, ali smo dvaput bili drugi", ispričao je Ancelotti.

Oglasi

"Nije to bilo sjajno iskustvo", dodao je trofejni stručnjak koji je u dvije sezone u posljednjim kolima izgubio titule od Lazija i Rome.

Dodao je i da je Calciopoli kada je Juventus izbačen u Seriju B 2006. godine bio prava stvar za italijanski fudbal te je na taj način poslao još jednu otrovnu strjelicu ka Bianconerima.

Ancelotti je s Juventusom izgubio da Scudetta

"Činilo mi se pozitivnim da se italijanski fudbal očisti", kazao je Ancelotti te na kraju ipak dodao da je u Torinu naučio mnoge korisne stvari.

"Nisam se dobro proveo zbog prošlosti u Milanu i Romi, ali sam puno naučio jer je to klub na visokom nivou", završio je popularni Don Carlo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Imao je Ancelotti još avanture na klupama PSG-a, Chelseaja i Bayerna. Zanimljivo da je u svim tim klubovima uspio osvojiti titule prvaka.

Prije povratka na klupu Reala za kratko vrijeme je radio u Evertonu i Napoliju, ali u tim klubovima nije bio ni približno uspješan kao u ostalim

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi