Modrić je danas na treningu dao nadimak Toniju Kroosu - Nijemčev izraz lica sve govori

Hrvat umirao od smijeha

Modrić je danas na treningu dao nadimak Toniju Kroosu - Nijemčev izraz lica sve govori

E. Škorić

Luka Modrić s 38 godina najstariji je član Real Madrida, a drugi najstariji je njegov dobar prijatelj Toni Kroos, koji ima 34 godine. Njih dvojica i dalje imaju bitnu ulogu u Realu, ali očito i glavne uloge šaljivdžija na treninzima.

Na današnjem treningu Reala Modrić je svom prijatelju odlučio dati novi nadimak. Kako je objavljeno na profilu Madrid Xtra na društvenoj mreži X, Hrvat je saigrača nazvao "njemačkim hrastom".

Nismo sigurni zbog čega tačno baš taj nadimak i kako je Kroos reagovao, ali po izrazu lica, nije baš da mu je prijao taj nadimak. Barem se kod nas, u BiH, takve 'epitte' daje manje okretnim ili pokretnim fudbalerima. Doduše, ne nužno hrast, ali...

Modrić je očito uživao dok je gledao ljutito lice četiri godine mlađeg saigrača, ali navijačima je najvažnije da ostane dobar odnos između njih i da Real nastavi da igra dobro i ostvaruje pobjede.

Nije strano da se u Madridu dijele nadimci međusobno, pa je tako i trener Carlo Ancelotti ranije svojim igračima osmislio nadimke. Između ostalih i Kroosu i Modriću. Doduše, učinio je to zajednički za njih dvojicu i Casemira, koji je tada igrao u Realu, sada je u Manchester Unitedu.

Oglasi

"Kroosa, Casemira i Modrića zovem Bermudski trougao zato jer lopta nestaje na prostoru kojeg pokrivaju", rekao je Italijan.

U međuvremenu, postaje izvjesno da Modrić ostaje u Realu do kraja sezone, pošto je odbio ove zime da ode u Saudijsku Arabiju.

I dok u Madridu nisu najsigurniji šta i kako dalje kada je veteran Modrić u pitanju, on je navodno spreman da produži ugovor. Osvajač Zlatne lopte je maksimalno odan Realu i najradije bi karijeru završio upravo u Madridu. No, Florentino Perez i njegovi saradnici imaju druge planove.

Očekuje se da Modrić obavi i razgovor lice u lice sa Carlom Ancelottijem nakon što je posljednja dva meča presjedio na klupi što je nezapamćen slučaj u njegovoj bogatoj karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naredni ispit za Real je u četvrtak navečer kada Los Blancosi u malom gradskom derbiju igraju protiv Getafea. Ta utakmica bi na neki način mogla biti odličan pokazatelj je li Modrić in ili je out u Ancelottijevim planovima. Prema najavama, Hrvat će biti starter, no sačekajmo i zvaničnu odluku Italijana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Ovaj vise baca na bukvu a nije sejo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi