Dogovorena posudba

Bekrić i Akrapović se s osmijehom vraćaju iz Mostara: Azur Mahmić do kraja sezone na Grbavici! · Saznajemo

Midhat Šljivak

Mladi defanzivac Azur Mahmić (20) karijeru nastavlja u redovima FK Željezničar. Plavi su s Veležom postigli dogovor o posudbi ovog fudbalera i on će, kako saznaje SportSport, karijeru nastaviti na Grbavici.

Željezničar će u drugom dijelu sezone biti jači za 20-godišnjeg defanzivca Azura Mahmića. Ovaj 20-godišnji štoper na Grbavicu stiže kao posuđen igrač Veleža.

Sportski direktor Željezničara Samir Bekrić i trener Bruno Akrapović boravili su večeras u Mostaru na meču Velež - Tuzla City, a došli su kako bi razgovarali o posudbi Mahmića.

Kako SportSport neslužbeno saznaje, klubovi su postigli dogovor o posudbi do kraja sezone i Mahmić će obući plavi dres.

Ukoliko se ne desi neki neočekivani prekret 20-godišnjak će se u narednih dan-dva priključiti ekipi Željezničara i pojačat će konkurenciju u defanzivnom redu tima s Grbavice.

Azur Mahmić FK Velež Pozicija: DF

Statistika

8 nastupa
8 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Azur Mahmić je dijete NK Čelik. Igrao je još za Mladost Doboj Kakanj, slovenačku Muru i Igman iz Konjica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Član Veleža postao je ljetos. Ipak, trener Dean Kalfurić ga ne vidi u svom timu, no odlučio je da mu pruži prilikku da ode u tim u kojem će pokušati da se nametne.

Mahmić je ove sezone u dresu Rođenih nastupio osam puta i na terenu je proveo ukupno 585 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.