Defanzivac se priključio Plavima u Međugorju, poznata sudbina Mijića i Jaiteha
Jaiteh u razgovoru sa Akrapovićem uoči meča sa FK Romanija

Sutra generalka za Željezničar, pa povratak kući

Defanzivac se priključio Plavima u Međugorju, poznata sudbina Mijića i Jaiteha · Saznajemo

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Željezničar sutra igra generalku protiv Veleža iz Nevesinja u Međugorju, a zatim se vraća u Sarajevo.

Plavi su i drugi dio priprema odradili u Međugorju, a danas su potvrđena dva odlaska. Radi se o Nikoli Turanjaninu i Amaru Musiću koji se nisu naigrali u proteklom periodu, pa je odluka stručnog štaba sasvim očekivana.

Musić će karijeru vjerovatno nastaviti u federalnom prvoligašu Radniku iz Hadžića, a za Turanjanina nije poznato.

"FK Željezničar je potpisao sporazumne raskide ugovora sa Nikolom Turanjaninom i Amarom Musićem. Zahvaljujemo se Turanjaninu i Musiću na profesionalnom odnosu, doprinosu na terenu i želimo im sreću u nastavku karijere", saopštio je jutros klub s Grbavice.

Nikola Turanjanin
Nikola Turanjanin FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

9 nastupa
1 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

U proteklom periodu sa Plavima su trenirali i dva nogometaša na probi. Radi se o Josipu Mijiću te Bakaryju Jaitehu.

Oglasi

Nezvanične informacije govore da će Mijić potpisati ugovor sa Plavima, dok Jaiteh neće, ali treba sačekati i zvaničnu potvrdu kluba sa Grbavice.

Mijić je mladi defanzivac koji je ponikao u RNK Split, a kasnije je nastupao za još nekoliko klubova iz Hrvatske. Kada je Jaiteh u pitanju, on je 24-godišnjak koji je upisao i četiri nastupa za selekciju Gambije, a posljednji angažman imao je u Luksemburgu.

Nastupao je i za omladinske selekcije italijanske Rome, bio je i u Rumuniji te igra u veznom redu.

Treba istaći da je danas u bazu Željezničar stigao Nemanja Cavnić. On je prije sedam dana dogovorio sve sa Plavima, ali sada se priključio ekipi. Posljednji angažman imao je u danskom Kogeu, a potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

Rođen je u Podgorici, a svi se nadaju na Grbavici da će biti spreman da odmah 'uskoči' u ekipu, jer su Plavi imali mnogo problema u zadnjoj liniji u prvom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi šef struke Bruno Akrapović forsira sistem sa tri igrača u posljednjoj liniji, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će se to desiti već protiv aktuelnog prvaka naše zemlje narednog vikenda na Grbavici.

Željezničar je mnogo mijenjao ovog ljeta, a ekipu su između ostalih pojačali Harun Karić, Samir Radovac, Antonio Pavić, Amer Hiroš, Filip Dujmović, Bismark Charles, Stefan Radinović, Faris Zubanović... Sve to govori da ćemo gledati skoro 'novi' Željezničar, ali to je i očekivano s obzirom na razočaravajući prvi dio sezone i tek desetu poziciju u prvenstvu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Crnac ne konta fol. Objasnite covjeku ko je Šabić i kako se dobija ugovor HAHAHAHAHA
2 3
user1613662710
Nit treba nam Jaiteh a pogotovo ne Mijic koji ***** ce nam,potpisite Bilala i jos jednog iz juniora stopera gurnite i dosta,imamo svakako Drinu,Selimovica,Cocalica,Cavnica i dosta
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi