Klafurić je imao šta zamjeriti svojim igračima, ali je poručio: "Dajem ruku u vatru..."
U Mostaru nakon večerašnjeg meča mogu biti zadovoljni, ali ima određenih zamjerki.

Press konferencija nakon utakmice

Klafurić je imao šta zamjeriti svojim igračima, ali je poručio: "Dajem ruku u vatru..."

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

FK Velež se plasirao u osminu finala kupa Bosne i Hercegovine. Večeras je savladao FK Tuzla City u Mostaru rezultatom 3:2.

Nedugo nakon utakmice održana je press konferencija. Na njoj se medijima prvi obratio Adnan Osmanhodžić, pomoćni trener Cityja.

"Vrlo bojažljiv ulazak u utakmicu. Ne znam da smo ikad imali gori posjed računajući cijelo prvenstvo. Ustvari to i nije bio posjed, nego neke duge lopte. Imamo samo jednog igrača koji se može boriti sa Zvonom i ovim momkom, ne znam kako se zove. Ne mogu komentarisati Velež, možda su i oni malo slabije ušli, još su dali i drugi gol. Brzo su se vratili, na kraju ništa. Mislim da je Velež zasluženo pobijedio i ja im želim svu sreću", rekao je, te je onda riječ dobio Dean Klafurić, šef struke FK Velež. 

Dean Klafurić vjeruje svim igračima

"Čestitam svojim igračima i kolegama na prolasku. Utakmica za nas bila dosta teška u samoj pripremi. Zahvatila nas je viroza. Po povratku iz Turske, puo igrača je bilo iscrpljeno koji su danas počeli. Dosta ih je bilo na klupi i koji su ušli i koji nisu. Vidjeli ste da u zapisnik nisu ni ušli Hadžikić i Šturm jer su još pod virozom. S te strane smo bili pred ovu utakmicu desetkovani. Međutim, oept smo pokazali naše vrijednosti, ali periodično. Razlog je i taj što sam spomenuo i taj što smo u petoj sedmici rada, dakle pripremni period. Ova utakmica je bila itekako takmičarska. Tako smo joj pristupili. Na momente smo pokazali ono što mi jesmo. Opet je došlo do nekih opuštanja u određenim momentima i ugrozili smo rezultat, a trebali smo voditi s više golova razlike. Stvari su takve nedopustive. Već sam to raspravio s igračima, oni su toga svjesni, dobri su to momci i mislim da ćemo se vrlo brzo vratiti na naš kolosijek", istakao je, pa nastavio o mladim igračima:

"Bili su dobri, mogu i bolje. Debi, Vito Čajić je mlad igrač, Tomislav Buka je isto dobar igrač, što se i osjetilo. Oni imaju svoje vrijednosti koje će tek doći do izražaja. Šikalo, koji je odradio sjajne pripreme. Sad sam počeo pojedinačno, a mogao bih sve spomenuti. S obzirom na ono što smo napravili u pripremnom periodu, dolazak novih mladih igrača donio je novu energiju."

Oglasi

"Svi igrači su u prvom timu. Ja sam spreman da svakog igrača mogu staviti. Svaki igrač koji je u kadru Veleža, dajem ruku da sam ga spreman staviti u prvi sastav. Uopšte me nije strah nije staviti nijednog igrača, uključujući i ove mladiće koji su bili na pripremama. To dajem ruku u vatru, sretan sam zbog toga. Što se tiče tog rezultata 2:0, to stoji, pravilo nepisano. Ali ja bih uvijek volio imati 2:0", kazao je Klafurić i dao do znanja da vjeruje svim igračima koje ima na raspolaganju. 

"Što se tiče prekida, mislim da je lopta dobila enormno ubrzanje. Neki fliper je bio i od toga je nastao gol. Ne bih tu krivio igrače ili postavku za gol. Naš teren je jedan od najbržih u državi. Nije bilo greške, nego splet okolnosti što se tiče tih lopti. Svi gledamo isto, a vidimo drugačije. Fudbal je igra grešaka i uvijek će ih biti. Naš stil igre je vrlo riskantan. I danas smo imali posjed u odnosu na protivnika puno veći. Te greške će se događati, toga smo svjesni, ali mislim da dobro radimo reakciju. One se događaju kao posljedica našeg stila igre", komentarisao je primljen gol večeras. 

"Pršeš je osjetio povredu. Na samom zagrijavanju je osjetio nešto. Već kroz poluvrijeme smo bili spremni da ga mijenjamo. Vidjet ćemo o kakvoj vrsti povredi se radi, ali hvala Bogu bez ozbiljnih smo povreda osim te viroze koja nas je napala", istakao je za kraj o eventualnim povredama pred početak proljetnog dijela prvenstva.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo, u okviru 19. kola Premijer lige BiH Velež će u goste kod Sloge Meridian, dok će Tuzla City u Banja Luku kod lidera Borca.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Cestitke šefe
1 0
rodjak
Teska utakmica ali dobro je zavrseno.TC solidna ekipa,sigurno ce nekoga od vodecih povaliti,ima tu dobrih igraca.Idemo dalje,sad se trebamo dpobro pripremiti za Vladine pulene ,treba tu probati uzeti bodove ,i tu ce biti tesko ali mora se igrati i pobjedjivati ako mislimo naprijed VFC THE RELIGION
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi