Real Betis slavio na gostovanju u Cadizu (Foto: EPA)

Real Betis pobijedio Cadiz

GNK Dinamo i Sergej Jakirović zamišljeno će čekati četvrtak: Rival u Evropi večeras je blistao!

Midhat Šljivak

Real Betis je u 24. kolu La Lige kao gost savladao Cadiz s 2:0, te u dobroj atmosferi dočekuje meč nokaut faze Konferencijske lige protiv zagrebačkog Dinama.

Sergej Jakirović i igrači GNK Dinamo imali su večeras šta da vide u utakmici njihovog narednog rivala. Betis je s dva sjajna pogotka kao gost pobijedio Cadiz.

Već u šestoj minuti gosti iz Seville su poveli. Johnny je uposlio Williana Josea, a ovaj pogađa za prednost gostiju od 1:0.

Iako je bilo dobrih prilika za promjenu rezultata u prvom dijelu, 1:0 je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor, ali samo što je počelo drugo poluvrijeme, gosti stižu do drugog gola.

Novo ime u redovima Betisa Pablo Fornals je pogodio. Napravio je zaista fenomenalan prodor i zatim prekrasno pogađa za 2:0.

Ekipa Manuela Pellegrinija je do kraja sačuvala ovu prednost. Došao je Betis do tri boda i skoka na šesto mjesto prvenstvene tabele s 38 osvojenih bodova.

Naredni izazov je zagrebački Dinamo. Modri u četvrtak stižu na Benito Villamarin u Sevili i čeka ih zaista težak posao.

Trener Sergej Jakirović i igrači tima s Maksimira su imali šta da vide u ovom susretu i definitivno su autsajderi protiv španskog kluba.

Jakirović i dinamovci će morati izvesti perfektnu partiju ili sačekati loš dan rivala ako žele pobjedu i vidjet ćemo šta će se desiti u četvrtak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 24. kolo:

Cadiz - Betis 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.