Bomba s Maksimira: Francuz novo pojačanje GNK Dinamo Zagreb!
Foto - GNK Dinamo Zagreb

Jakirović dobio toliko željeno pojačanje

Bomba s Maksimira: Francuz novo pojačanje GNK Dinamo Zagreb! · Zvanično

M. Šljivak

Zagrebački Dinamo predstavio je danas novog fudbalera. Francuz Ronael Pierre-Gabriel (25) potpisao je višegodišnji ugovor s hrvatskim prvakom.

Sergej Jakirović je dobio pojačanje na poziciji desnog beka. To je francuski fudbaler Ronael Pierre-Gabriel koji u redove zagrebačkog kluba stiže iz Nantesa.

Ovaj 25-godišnjak je potpisao višegodišnji ugovor s hrvatskim prvakom, a interesantno je da pored pozicije po desnoj strani može igrati i na lijevom beku.

Pierre-Gabriel je ove sezone u Ligue 1 nastupio 12 puta za ekipu Nantesa, a u elitnom rangu francuskog fudbala ima ukupno 124 nastupa.

Počeo je u St. Etienneu gdje je bio saigrač sa sadašnjim defanzivcem Dinama Kevinom Theophileom, a za prvi tim ovog kluba je debitovao kao 17-godišnjak.

Oglasi

Nakon odlaska iz redova francuskog velikana nastupao je za Monaco i njemački Mainz, potom je igrao za Brest, Strsbourg i Espanyol.

Prošlog ljeta ovaj 25-godišnji fudbaler stigao je u Nantes, no i njega je napustio nakon samo šest mjeseci i stigao je u Dinamo.

Po dolasku u redove hrvatskog prvaka iskazao je veliko poštovanje prema klubu. Čuo je sve najbolje.

"Znam da je Dinamo neprikosnoven u hrvatskom nogometu, kao i to da se rado o etabliranom i respektabilnom evropskom klubu. Čuo sam lijepe riječi od Maxa (Maxime Bernauer) i Kevina (Kevin Thephile) i siguran sam da ću se uz njih brzo prilagoditi i uklopiti u ekipu. Navijačima poručujem da ću dati sve od sebe kako bih opravdao ukazano povjerenje i nadam se da ću s Dinamom ostvariti mnogo zapaženih rezultata", poručio je za zvaničnu stranicu novi desni bek Modrih.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

On će sada imati šansu da se dokaže treneru Sergeju Jakiroviću i vidjet ćemo hoće li za razliku od prethodnih klubova na Maksimiru ostati nešto duže vremena.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi